Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Project Ara, Πρωτότυπο Μοντέλο Παρουσιάζεται Σε Βίντεο

Project Ara Prototype Smartphone

Η Google πριν από λίγους μήνες παρουσίασε το πρωτότυπο και ενδιαφέρον εγχείρημα με την ονομασία Project Ara. Με το συγκεκριμένο project ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του smartphone επιλέγοντας αυτός τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ μπορεί να τα αναβαθμίσει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει στο μέλλον, όπως γίνεται στα PC.

Το Project Ara εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, και λόγω δύο συνεδρίων που έχει προγραμματίσει η εταιρεία τον ερχόμενο Ιανουάριο (στις 14/1 και 21/1), δημοσίευσε ένα βίντεο που μας δείχνει το πρωτότυπο κινητό Spiral 1 να τρέχει Android 4 μετά την συναρμολόγηση των κομματιών.

Το επόμενο πρωτότυπο μοντέλο θα ονομάζεται Spiral 2 και θα είναι εφοδιασμένο με chips της Toshiba. Η παρουσίασή του θα γίνει στους προγραμματιστές που θα είναι στα δύο συνέδρια τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε μπορούμε να δούμε το πρώτο μοντέλο στο παρακάτω βίντεο.

Το Project Ara θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και όταν βγει στην αγορά ο χρήστης με $50 (το βασικό μοντέλο) θα μπορεί να αγοράζει τον ‘σκελετό’ του κινητού με μόνο την οθόνη (θα είναι διαθέσιμο με μικρή, κανονική και μεγάλη οθόνη). Τα εξαρτήματα θα τα τοποθετεί επάνω στον ‘σκελετό’ και άμα θέλει να αναβαθμίσει κάποιο δεν θα χρειάζεται να κλείσει το κινητό. Τα εξαρτήματα μάλιστα θα είναι ανοιχτού κώδικα έτσι ώστε ο χρήστης να τα προγραμματίζει – αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να φτιάχνει τα δικά του!

Η Google πρόσφατα κατωχύρωσε το «ARA» ως εμπορικό σήμα στο USPTO και για αυτό υποθέτουμε ότι τα συναρμολογούμενα κινητά θα έχουν αυτή την ονομασία όταν κυκλοφορήσουν.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: