Νέο Qualcomm Quick Charge 3.0, Από 0% Σε 80% Σε Μισή Ώρα

Νέο Qualcomm Quick Charge 3.0, Από 0% Σε 80% Σε Μισή Ώρα

Η Qualcomm παρουσίασε τη νέα τεχνολογία ταχείας φόρτισης Qualcomm Quick Charge 3.0 για κινητά τηλέφωνα. Η εταιρία δηλώνει ότι φορτίζει τις συσκευές δύο φορές πιο γρήγορα από τη πρώτη έκδοση του Quick Charge, είναι συμβατή με τις προηγούμενες εκδόσεις και υποστηρίζει microUSB και USB Type-C connectors.

Το Quick Charge 1.0 όταν λανσαρίστηκε ήταν 40% γρηγορότερο από τη συμβατική φόρτιση. Όταν το Quick Charge 2.0 κυκλοφόρησε ήταν 75% γρηγορότερο. Τώρα το Quick Charge 3.0 έχει τη διπλάσια ταχύτητα του 1.0 και είναι 38% καλύτερο από το 2.0. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φορτίζει το smartphone από το 0% στο 80% μέσα σε μόλις 35 λεπτά!

Πέρα από τις τρελές ταχύτητες φόρτισης, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Qualcomm χρησιμοποιεί INOV τεχνολογία (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage). Αυτός ο νέος αλγόριθμος βοηθάει τις συσκευές να καθορίσουν πόση τάση ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να ζητήσουν. Επιπλέον, υποστηρίζει περισσότερες επιλογές για τη τάση (από 3.6V έως 20V).

Η Qualcomm αναφέρει ότι υποστηρίζεται ήδη από τα chipsets Snapdragon 820, 620 και 618. Ανακοίνωσε επίσης τα Snapdragon 430 και 617 που το υποστηρίζουν.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.