Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Έρχεται Το Snapdragon 818 Με 10-Πύρηνο Επεξεργαστή

Qualcomm Snapdragon 818 device

Η MediaTek πρόσφατα ανακοίνωσε το chipset MediaTek Helio X20 MT6797 με 10-πύρηνο επεξεργαστή αλλά σε καμία περίπτωση η Qualcomm δεν θα την αφήσει να υπερηφανεύεται ότι είναι η μοναδική με επεξεργαστή με τόσους πυρήνες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Qualcomm ετοιμάζει το Snapdragon 818 που έχει και αυτό 10-πύρηνο επεξεργαστή.

Να υπενθυμίσουμε πως το SoC Helio X20 της MediaTek διαθέτει τέσσερις ARM 1.4GHz Cortex-A53 πυρήνες για τα βασικά πράγματα, τέσσερις 2GHz ARM Cortex-A57 πυρήνες για τις διεργασίες που δεν είναι πάρα πολύ “βαριές” και άλλους δύο 2.5GHz ARM Cortex A72 πυρήνες για τις πιο “βαριές” διεργασίες. Μια παρόμοια διάταξη θα έχει και το Snapdragon 818 αν οι φήμες αληθεύουν – τέσσερις 1.2GHz Cortex-A53 πυρήνες για τα βασικά, δύο 1.6GHz Cortex-A53 πυρήνες για τις ‘μέτριες’ διεργασίες και τέσσερις 2.0GHz-Cortex A72 πυρήνες για τις βαριές διεργασίες.

Το επερχόμενο chipset θα έχει επίσης την Adreno 532 GPU, υποστήριξη LPDDR4 RAM (κάτι στο οποίο υστερεί το Helio X20) και υποστήριξη LTE Cat-10 δικτύων για 4G συνδεσιμότητα (επίσης υστερεί το Helio X20). Τέλος, θα κατασκευάζεται στα 20nm όπως και της MediaTek.

Ακόμα η Qualcomm δεν έχει ανακοινώσει το 818 και δεν γνωρίζουμε πότε θα το κάνει, όμως θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε νεότερα. Παρόλα αυτά πρέπει να ενημερώσουμε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότατα η διαρροή να είναι ψεύτικη, καθώς η εταιρία έχει ήδη ανακοινώσει το οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon 820 και η Adreno 532… δεν υπάρχει. Ακόμα.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: