Το νέο chip Snapdragon Wear 2100 υπόσχεται λεπτότερα και καλύτερα ρολόγια

Το νέο chip Snapdragon Wear 2100 υπόσχεται λεπτότερα και καλύτερα ρολόγια

Η Qualcomm ανακοίνωσε τη καρδιά των smartwatches νέας γενιάς: το ολοκαίνουργιο chipset Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Σε αντίθεση με τα Snapdragon 625, 435 και 425 που ανακοινώθηκαν παράλληλα με αυτό, το Wear 2100 είναι ένα chip αποκλειστικά σχεδιασμένο για φορετές συσκευές, όπως έξυπνα ρολόγια και βραχιόλια.

Το Qualcomm Snapdragon Wear 2100 έρχεται να αντικαταστήσει το Snapdragon 400 το οποίο έως τώρα χρησιμοποιούταν για τα smartwatches. Σε σχέση με το 400, το Wear 2100 έχει 30% μικρότερο μέγεθος (άρα τα επόμενα ρολόγια θα έχουν μικρότερο σώμα ή μεγαλύτερη μπαταρία), καταναλώνει 25% λιγότερη ισχύ (για καλύτερη αυτονομία), ενσωματώνει αισθητήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης για καλύτερη ακρίβεια στον εντοπισμό της θέσης της συσκευής, 2G/3G/4G LTE modem με ενσωματωμένο GNSS, WiFi χαμηλής κατανάλωσης, και Bluetooth.

Μέσα στο Snapdragon Wear 2100 chipset βρίσκουμε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.2 GHz και τη μονάδα γραφικών Adreno 304 που υποστηρίζει οθόνες με μέγιστη ανάλυση 640×480 pixels και ρυθμό ανανέωσης έως 60Hz. Το chip θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μία μόνο με Bluetooth και WiFi, και μία με πλήρη 2G/3G/LTE συνδεσιμότητα. Και οι δύο θα διαθέτουν NFC για ανέπαφες πληρωμές, GPS για τους αθλητές και υποστήριξη Quick Charge 2.0 για ταχύτερη φόρτιση.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος φορετών συσκευών της LG, David Yoon, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ήδη δουλεύει σε smartwatches και άλλες wearable συσκευές με αυτό το chipset.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.