Το RapidShare Τερματίζει Τη Λειτουργία Του

Το RapidShare Τερματίζει Τη Λειτουργία Του

Η RapidShare ανακοίνωσε τον τερματισμό της ομώνυμης υπηρεσίας της που κάποια στιγμή ήταν στη λίστα με τα 50 κορυφαία sites στον κόσμο. Η γερμανική εταιρία, με έδρα στην Ελβετία, ξεκίνησε το 2002 το RapidShare το οποίο ήταν από τα πρώτα sites στο Διαδίκτυο για ανέβασμα αρχείων. Έγινε γνωστό σύντομα επειδή φιλοξενούνταν ‘παράνομα’ αρχεία, όπως ταινίες, προγράμματα με crack κωδικών και άλλα.

Μέχρι το 2009 το RapidShare είχε 3,000.000 χρήστες/συνδρομητές και φιλοξενούσε αρχεία που ξεπερνούσαν το συνολικό μέγεθος τα 10 petabytes. Αργότερα όμως η εταιρία πραγματοποίησε μια ριζική ανανέωση της υπηρεσίας κατά την οποία τα πειρατικά αρχεία διαγράφηκαν και ο σκοπός της μετατράπηκε από διανομή αρχείων σε ανέβασμα αρχείων για προσωπική χρήση για διαμοιρασμό τους σε φίλους και για back-up. Αυτό, και εξαιτίας των περιορισμών και των υψηλών τιμών, απώθησε τους χρήστες. Έτσι το 2014 η εταιρία αναγκάστηκε να απολύσει το 75% του προσωπικού της. Τελικά δεν άντεξε και τώρα ανακοινώνει τον τερματισμό της λειτουργίας του RapidShare.

Ύστερα από 13 χρόνια λειτουργίας το RapidShare θα κλείσει οριστικά, και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Οι χρήστες μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τα αρχεία τους έτσι ώστε να τα μεταφέρουν σε κάποια άλλη cloud υπηρεσία. Από τον Απρίλιο και μετά κανείς δεν θα μπορέσει να συνδεθεί στην υπηρεσία και όλα τα αρχεία θα διαγραφούν οριστικά από τους διακομιστές.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.