Το Root Θα Απενεργοποιεί Το Samsung Pay Στα Galaxy S6

Samsung Pay: Ανακοινώθηκε Ο Αντίπαλος Του Apple Pay

Samsung Pay

Το root είναι κάτι συνηθισμένο στο κόσμο του Android, ωστόσο η Samsung αποδεδειγμένα το μισεί. Αρχικά προσπάθησε να αποτρέψει αυτούς που κάνουν root μαρκάροντας τη συσκευή τους με το «Knox Warranty Void» το οποίο αν έγραφε «0x1» σήμαινε πως παύει άμεσα η εγγύηση του χρήστη για τη συσκευή, και τώρα ‘απειλεί’ ότι όχι μόνο θα χάνεται η εγγύηση, αλλά όσοι το κάνουν δεν θα έχουν πρόσβαση και στο νέο σύστημα πληρωμών μέσω κινητού Samsung Pay.

Το Samsung Pay ανακοίνωσε σαν ανταγωνιστής του Apple Pay και βασίζεται στη τεχνολογία της εταιρίας LoopPay που εξαγόρασε η Samsung πριν λίγο καιρό. Με το Pay ο χρήστης μπορεί να πληρώσει ανέπαφα χρησιμοποιώντας απλά το κινητό του. Η υπηρεσία λανσαρίστηκε μαζί με το Galaxy S6 όμως προορίζεται αποκλειστικά για όσους μένουν στις ΗΠΑ ή τη Νότια Κορέα και αν έρθει ποτέ στην Ελλάδα θα αργήσει πολλά χρόνια. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό στο σχετικό άρθρο.

Το Pay βασίζεται στο Samsung KNOX, το λογισμικό ασφαλείας του κορεάτικου κολοσσού, και ως γνωστόν το KNOX δεν τα πάει καθόλου καλά με το root το οποίο θεωρείται επικίνδυνο. Οπότε κάνοντας root η Samsung θεωρεί λογικό να απενεργοποιήσει το Pay έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του τραπεζικού λογαριασμού του χρήστη. Επομένως αν είστε ‘δυνατός’ Android χρήστης που θέλει να πειραματιστεί με ROM και άλλα πράγματα θα πρέπει ή να χάσετε την εγγύηση και το Pay ή να κοιτάξετε άλλο κινητό που δεν έχει περιορισμούς.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.