Η Ρωσία Διατάζει Τη Google Να Κάνει Το Android Πιο Ανοιχτό

Η Γιγαντιαία, Διαδραστική, Διαφήμιση Του Android Στη Times Square

Google s massive Android billboard ad

Η Google πήρε εντολή να κάνει κάποιες αλλαγές, αφού βρέθηκε ένοχη για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, οι Ρωσικές Αρχές θέλουν να λύσουν ένα θέμα με τις απαγορεύσεις που επιβάλει οι Google στις συνεργάτιδές της που κυκλοφορούν συσκευές με Android. Αν οι κατασκευάστριες θέλουν να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες της Google – για εγκατάσταση του καταστήματος Google Play Store – δεν θα πρέπει να ενσωματώσουν αντίπαλες εφαρμογές, και αυτό ενοχλεί τους Ρώσους.

Η Ρωσική αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική Αρχή έδωσε στη Google περιθώριο ενός μήνα, μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, να κάνει αλλαγές στις απαιτήσεις της. Θέλει οι συνεργάτιδές της να μπορούν να ενσωματώνουν εφαρμογές άλλων εταιριών, αντί να ενσωματώνουν μόνο τα δικά της για να χρησιμοποιούν αποκλειστικά αυτά οι χρήστες. Κερδισμένη από αυτή την υπόθεση θα βγει η Yandex, αφού πλέον θα μπορεί να ενσωματώνει τις εφαρμογές της στα Android. Η Yandex είναι η Ρώσικη ‘Google,’ έχοντας δική της μηχανή αναζήτησης, υπηρεσία για emails και άλλα.

Αν ο αμερικάνικος κολοσσός δεν συμμορφωθεί στη διάταξη των Ρωσικών Αρχών θα του επιβληθούν πρόστιμα αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν έχει κάποια άλλη επιλογή. Η εταιρία πάντως έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η Ινδία αυτή τη στιγμή εξερευνά αν παραποιεί τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης με αντι-ανταγωνιστικό τρόπο. Στις Η.Π.Α., η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου δεν επέβαλε πολλές αλλαγές στην εταιρία.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.