Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Samsung PM1633a: Ο SSD δίσκος με τη μεγαλύτερη μνήμη

Η Samsung ανακοίνωσε το λανσάρισμα του SSD δίσκου -PM1633a- με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα αυτή τη στιγμή στην αγορά, 15TB. Μέχρι τώρα μόνο η Fixstars πρόσφερε SSD δίσκους με τόσα πολλά terabytes, όμως η πρόταση της Samsung όχι μόνο διαθέτει 2TB παραπάνω αλλά ενσωματώνει και καλύτερο hardware.

Ο Samsung PM1633a έχει συνολική χωρητικότητα 15,36TB και προορίζεται αποκλειστικά για επιχειρήσεις που χρειάζονται πολλά terabytes μνήμης και απίστευτες ταχύτητες. Για να τα επιτύχει αυτά δεν ενσωματώνει κάποιο από τα κλασικά πρότυπα μετάδοσης δεδομένων που έχουν οι οικιακοί υπολογιστές (PCIE ή SATA), αλλά την ταχύτατη τεχνολογία Serial Attached SCSI (SAS) στα 12 Gbps. Ο SSD της Samsung έχει ταχύτητες γραφής και ανάγνωσης που αγγίζουν τα 1200 MBps, γράφει δεδομένα στα 32Κ IOPS (Input/Output Operations Per Second) και έρχεται με 16GB RAM για caching. Κάθε μέρα για πέντε χρόνια (όσο ισχύει η εγγύηση) μπορεί να διεκπεραιώσει έως και 15,36TB δεδομένων χωρίς να χαλάσει.

Η κορεάτικη κατασκευάστρια δεν αποκάλυψε τη λιανική τιμή του PM1633a (θα αφήσει τα καταστήματα να αποφασίσουν), όμως αν ο 13TB SSD της Fixstars κοστίζει $13,000 (περίπου €12,000), ο PM1633a θα κοστίζει σίγουρα πάνω από €15,000.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: