Η Samsung Εξαγόρασε Την LoopPay Για Να Ανταγωνιστεί Το Apple Play

Η Samsung Ετοιμάζει Τον Ανταγωνιστή Του Apple Pay

LoopPay

Πριν από λίγους μήνες είχαμε αναφέρει ότι η Samsung θα συνεργαστεί με την LoopPay για να ετοιμάσει το Samsung Pay και τώρα ανακοινώθηκε ότι όχι μόνο συνεργάστηκαν, αλλά οι Νοτιοκορεάτες την εξαγόρασαν κιόλας. Δυστυχώς το κόστος της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν μικρό, καθώς η τεχνολογία της LoopPay έχει ενσωματωθεί στο 90% των εμπορικών καταστημάτων των ΗΠΑ.

Όπως είχαμε δημοσιεύσει και στα μέσα του Δεκεμβρίου, η Samsung ετοιμάζει το Samsung Pay και αυτό θα το πετύχει με τη τεχνολογία που έχει ήδη αναπτύξει η LoopPay. Αυτή η υπηρεσία έρχεται ‘εντελώς τυχαία’ μετά από μερικούς μήνες από το λανσάρισμα της ομώνυμης υπηρεσίας Pay της Apple. Και οι δύο εταιρίες (Apple και Samsung) με το Pay θέλουν να αντικαταστήσουν το πορτοφόλι μας με το κινητό. Στο Pay θα μπορούμε να εισάγουμε τα στοιχεία της πιστωτικής μας κάρτας και μέσω του NFC που υπάρχει στα Galaxy θα μπορούμε να πραγματοποιούμε ανέπαφες πληρωμές. Η Samsung φημολογείται ότι θα λανσάρει αυτό το χαρακτηριστικό πρώτα στο Galaxy S6 το οποίο θα ανακοινωθεί τη 1η Μαρτίου.

Η LoopPay έχει προχωρήσει ακόμα ένα βήμα παραπέρα τη τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού, αναπτύσσοντας και πατεντάροντας τη τεχνολογία Magnetic Secure Transmission, ή MST. Η MST βασίζεται στο πρότυπο που χρησιμοποιούν οι νέες πιστωτικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές και αυτό σημαίνει ότι όσες συσκευές εξοπλίζονται με την MST υποστηρίζουν και τα τερματικά για τις πιστωτικές κάρτες – σύμφωνα με την εταιρία για αυτό το λόγο έχει πετύχει η υπηρεσία της. Μέχρι στιγμής μόνο κάποια θήκες και αξεσουάρ της LoopPay ενσωμάτωναν την MST, όμως με την εξαγορά της εταιρίας από τη Samsung και το Galaxy S6 μπορεί να ενσωματώνει το MST. Με άλλα λόγια, το 90% των Αμερικάνικων καταστημάτων θα δέχονται πληρωμές μέσω του Galaxy S6 (αν τελικά το ενσωματώνει), ενώ μόλις το 5% των καταστημάτων συνεργάζεται με την Apple για το Apple Pay.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.