Η Samsung Ανακοίνωσε Τα Gear 2 Και Gear 2 Neo Με Tizen

Η Samsung Ανακοίνωσε Τα Gear 2 Και Gear 2 Neo Με Tizen

Η Samsung επίσημα ανακοίνωσε την επόμενη γενιά των smartwatches της, τα Gear 2 και Gear 2 Neo, στην έκθεση Mobile World Congress. Τα ρολόγια αυτά αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά χθες από το Evleaks και περιμέναμε να ανακοινωθούν στις 24 του μηνός. Όμως η Samsung δεν κρατήθηκε.

Samsung Gear 2 Με Tizen, Αποχωρεί Από Τον Γαλαξία

Το Samsung Galaxy Gear 2 είναι η πρώτη εμπορική συσκευή της εταιρίας που θα γίνει διαθέσιμη για αγορά με το λειτουργικό σύστημα Tizen. Για αυτό το λόγο η εταιρία αποφάσισε να το αφαιρέσει από τη σειρά Galaxy όπου βρίσκονται μόνο συσκευές με λειτουργικό Android. Εντύπωση κάνει πως λέγεται ‘σκέτο’ Samsung Gear 2 και δεν ανήκει σε κάποια σειρά.

Ο λόγος που η Samsung προχώρησε στην ενσωμάτωση του Tizen είναι γιατί, όπως λέει, θα βελτιωθεί η διάρκεια της μπαταρίας. Το αρχικό Galaxy Gear είχε την υπερβολικά μικρή διάρκεια ζωής μερικών ωρών όμως η δεύτερη γενιά είναι υπερήφανη να λέει πως διαρκεί 2 με 3 ημέρες. Και αυτό δεν γίνεται χάρη σε μεγαλύτερη μπαταρία, απλά άλλαξαν το λειτουργικό.

Samsung Gear 2, Τα Χαρακτηριστικά Και Τα Μοντέλα

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα μοντέλα, έχουμε τα Gear 2 και Gear 2 Neo. Το πρώτο είναι η ‘κανονική’ έκδοση του ρολογιού και το δεύτερο η οικονομικότερη. Και τα δύο, ωστόσο, έρχονται με οθόνη αφής 1,64 ίντσας ανάλυσης 320 x 320 pixels, 1 GHz επεξεργαστή, 512 MB RAM και 4 GB χωρητικότητα. Νέες προσθήκες/αλλαγές είναι η πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε σκόνη και νερό, η δυνατότητα για χρήση ως τηλεκοντρόλ, ένας αισθητήρας καρδιακού ρυθμού και η μειωμένη μπαταρία στα 300 mAh (άρα το Tizen όντως κάνει πολύ καλή δουλειά στη μπαταρία). Η διαφορά ανάμεσα στο κανονικό και το οικονομικότερο είναι ότι το Neo δεν διαθέτει τη 2 megapixel κάμερα – αυτό το κάνει και ελαφρύτερο κατά 13 γραμμάρια.

Οι τιμές για τα παραπάνω ρολόγια δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Η κυκλοφορία τους θα γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου με το Gear 2 να κυκλοφορεί σε πορτοκαλί, μαύρο και καφέ-χρυσό και το Neo σε καφέ, πορτοκαλί και μαύρο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.