Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Samsung ARTIK: Τα Chipsets Για IoT

Η Samsung επενδύει σε κάθε νέα τεχνολογία που μπορεί να τις αποφέρει σίγουρο κέρδος, και για αυτό ανακοίνωσε νέα chipsets για το IoT. Τα chipsets ανήκουν στην οικογένεια Samsung ARTIK και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συσκευές, από drones και set-top boxes μέχρι και σε home servers. Η Samsung πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει κατά κόρον επειδή θέλει μέχρι το 2017 το 90% των συσκευών της να συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Το ARTIK 1 είναι το μικρότερο chip με μέγεθος 12mm x 12mm. Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή ασύμμετρης αρχιτεκτονικής MIPS microAptic, γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, μαγνητόμετρο και Bluetooth LE. Μπορεί να τροφοδοτηθεί από μια μπαταρία στο μέγεθος ενός νομίσματος και να προσφέρει αυτονομία μερικών εβδομάδων. Το κόστος του δεν ξεπερνάει τα $10 και θα χρησιμοποιηθεί σε χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης wearable συσκευές.

Το ARTIK 5 είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις, 29mm x 25mm, και διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, επεξεργαστή γραφικών ARM Mali 400 MP2, μνήμη RAM 512MB τύπου LPDDR3, 4GB eMMC μνήμη, WiFi 802.11 b/g/n, υποστήριξη πρωτοκόλλου επικοινωνίας ZigBee και δυνατότητα αποκωδικοποίησης HD βίντεο (720p).

Τέλος, το ARTIK 10 είναι το μεγαλύτερο chipset με μέγεθος 39mm x 29mm και διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή με τέσσερις πυρήνες στα 1.3GHz και τέσσερις στο 1GHz, ARM Mali-T628 MP6 GPU, μνήμη RAM 2GB LPDDR3, 16GB eMMC μνήμη, δυνατότητα αποκωδικοποίησης Full HD βίντεο (1080p) και υποστήριξη του λειτουργικού συστήματος Tizen. Η Samsung θα δώσει τους drivers στους προγραμματιστές και θα το χρεώνει $100.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: