Κοινή Συμφωνία Samsung Και Google Για Πατέντες

Κοινή Συμφωνία Samsung Και Google Για Πατέντες

Κοινή συμφωνία αδειοδότησης που καλύπτει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και των δύο εταιρειών ανακοίνωσαν οι Samsung και Google. Η συμφωνία μάλιστα, εκτός από τα υπάρχων διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καλύπτει και οποιοδήποτε άλλο κατατεθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, και όχι μόνο αυτό, καθώς καλύπτει επίσης πατέντες εκτός της κατηγορίας των κινητών τηλεφώνων.

Η Samsung άλλωστε, αποτελεί την κυρίαρχο εταιρεία στις πωλήσεις Android συσκευών και έχει βρεθεί πολλές φορές μέσα στην δικαστική αίθουσα, έχοντας δεχτεί υψηλά πρόστιμα εξαιτίας της διαμάχης με την Apple. Επίσης, η μεγάλη διαμάχη που έχει με την Ericsson της βγάζει από τα ταμία αρκετά εκατομμύρια δολάρια με κατηγορία καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη, η Google προχώρησε στην εξαγορά της Motorola κυρίως για τις 17,000 πατέντες της, παρόλα αυτά δεν φαίνεται να την βοήθησε πολύ αν κρίνουμε από τις καταλήξεις των δικαστικών διαμαχών της εταιρίας.

Οι δύο εταιρίες έμειναν πολύ ικανοποιημένες από την συμφωνία αυτή, με τον εκπρόσωπο της Samsung να αναφέρει συγκεκριμένα ότι «αυτή η συμφωνία με την Google είναι πολύ σημαντική για τη βιομηχανία της τεχνολογίας. Samsung και Google αποδεικνύουν ότι κερδίζεις περισσότερα μέσω της συνεργασίας, παρά από αχρείαστες δικαστικές διαμάχες». Από μεριά της η Google εκτιμά ότι αυτή η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να επικεντρωθούν στην καινοτομία μειώνοντας παράλληλα την πιθανότητα να δεχτούν αγωγές. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε κατά πόσο και με ποιόν τρόπο η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει τις εταιρίες.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.