Η Samsung έχει νέο επικεφαλής κινητών

Η Samsung έχει νέο επικεφαλής κινητών

Ο JK Shin, συν-διευθύνων σύμβουλος της Samsung Electronics και προϊστάμενος του τμήματος κινητών, παραιτείται από την διοίκηση του τμήματος των smartphones. Αν και θα παραμείνει στο τμήμα, τον ρόλο του πρόεδρου τον παίρνει ο Dongjin Koh, που θα επιβλέπει τις καθημερινές εργασίες. Ο Shin θα επικεντρωθεί στις νέες επιχειρήσεις και στη μακροχρόνια στρατηγική.

Ο Dongjin Koh ήταν επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης των κινητών μέχρι τώρα, και λέγεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πρόσφατων ναυαρχίδων Galaxy Note 5 και Galaxy S6. Και τα δύο κινητά πήραν ανάμεικτες κριτικές, με μερικούς να υπερασπίζονται τη Samsung και την στροφή της στα premium smartphones, και μερικούς που την αποδοκιμάζουν θέλοντας την επιστροφή της υποδοχής της κάρτας μνήμης, την αφαιρούμενη μπαταρία, ακόμα και πλαστικό σώμα για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Παρόλα αυτά, το S6 δεν κατάφερε να αποφέρει πολλά κέρδη στην εταιρία.

Η επιστροφή της Samsung Mobile στα κέρδη

Ο νέος επικεφαλής προειδοποιεί για μια δύσκολη χρόνια, οικονομικά, καθώς δεν περιμένει μια «τεράστια βελτίωση» στα έσοδα μέσα στο 2016. Το τμήμα που ανέλαβε τους τελευταίους μήνες βλέπει μια πτώση στα κέρδη και θα πρέπει να αλλάξει πολλά για να καταφέρει να ανακάμψει. Μέσα στο 3ο τρίμηνο του 2015 είχε μια μικρή ανάκαμψη, όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με φήμες, η εμπειρία του Koh όσον αφορά στο κομμάτι του hardware θα βοηθήσει την εταιρία να επικεντρωθεί στο hardware και να προσφέρει στους fans της αυτό που πάντα ήθελαν: τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ήδη είδαμε τις πρώτες εικόνες του Galaxy S7 και επαληθεύσαμε τις φήμες που έλεγαν ότι δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές στον σχεδιασμό έτσι ώστε να βελτιωθεί το hardware. Η Samsung χρειάζεται ένα ξεχωριστό κινητό για να διαφοροποιηθεί και με τη πείρα του Koh ίσως καταφέρει να το δημιουργήσει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.