Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Samsung Power Sleep: Τώρα Το Κινητό Σου Βοηθάει Στη Καταπολέμηση Του Καρκίνου Ενώ Κοιμάσαι

Το Flappy Bird είναι ωραίο να υπάρχει στο κινητό, όμως δεν θα ήταν ακόμα πιο ωραίο να υπάρχει μια εφαρμογή που θα βοηθάει στην καταπολέμηση ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ενώ εσύ κοιμάσαι; Έτσι Samsung ανακοίνωσε το Samsung Power Sleep!

Προγράμματα όπως τα BOINC ή Folding@home του πανεπιστημίου Stanford υπάρχουν εδώ και χρόνια διαθέσιμα για υπολογιστές. Με αυτά ουσιαστικά ‘δανείζεις’ την υπολογιστική ισχύς του υπολογιστή σου σε πανεπιστήμια σε διάφορα σημεία του κόσμου. Η ισχύς αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πράξεις. Φυσικά υπάρχουν υπερυπολογιστές για αυτά, όμως δεν μπορούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. ‘Δανείζοντας’ την ισχύς του PC σου βοηθάς να γίνονται πράξεις γρηγορότερα και αν όλοι το κάναμε αυτό μπορεί να είχαμε θεαματικά αποτελέσματα.

Επειδή πλέον ένα smartphone είναι ένας μικρός υπολογιστής, η Samsung σκέφτηκε να μεταφέρει τέτοια προγράμματα και στο κινητό. Η πρόταση των Κορεατών ονομάζεται Samsung Power Sleep και είναι διαθέσιμο για Android κινητά. Με αυτό δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα – βάζεις κανονικά την ώρα στο ξυπνητήρι που θες να ξυπνήσεις, αφήνεις το WiFi ανοιχτό (δεν χρησιμοποιεί τα data του παρόχου), το συνδέσεις στη πρίζα ώστε να φορτίζει παράλληλα και μέχρι να ξυπνήσεις το κινητό λειτουργεί ώστε να ‘δανείζει’ την ισχύς του επεξεργαστή στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Θα είναι ωραίο αν δεν υπερθερμαίνεται το κινητό και δεν δίνουμε την NSA να ‘δανείζεται’ και αυτή δικά μας δεδομένα…

Μοιράσου το με τους φίλους σου: