Ποιος Είναι Ο Πιο Ακριβοπληρωμένος CEO Στις ΗΠΑ;

Bloomberg: Νέος CEO Της Microsoft Ο Satya Nadella, Έξω Ο Gates

Satya Nadella

Στην Αμερική έχουν βάση οι πλουσιότερες εταιρίες Πληροφορικής στον κόσμο, με την Apple να έχει τα περισσότερα λεφτά στα ταμεία, όμως ποια εταιρία πληρώνει περισσότερο τον CEO της; Σύμφωνα με έρευνα της New York Times, η Microsoft δίνει τα περισσότερα στον Satya Nadella, τον άνθρωπο που έγινε Διευθύνων Σύμβουλος τον Φεβρουάριο του 2014 και από τότε έχει αλλάξει ριζικά την ιδεολογία της εταιρίας.

Ο Nadella λαμβάνει βασικό μισθό $918,917 και χάρη σε διάφορα bonus αυτό το ποσό ανεβαίνει στα $4,531,646. Και προσθέτοντας τις αμοιβές του από τις μετοχές στην εταιρία το ποσό ανεβαίνει στα $84,308,755 ετησίως! Δεύτερος έρχεται ο Lawrence J. Ellison της Oracle που παίρνει μισθό $1 αλλά με τις αμοιβές πρακτικά παίρνει $67,261,251 κάθε χρόνο και τρίτος στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων CEO στις ΗΠΑ έρχεται ο Steven M. Mollenkopf της Qualcomm με $60,740,592 ενώ κανονικά παίρνει μισθό $1,069,239.

Η λίστα με τους 100 CEO με τους μεγαλύτερους μισθούς συμπεριλαμβάνει μόλις 9 γυναίκες, με την Meg Whitman της Hewlett-Packard να είναι πρώτη παίρνοντας $19.6 εκατομμύρια από αμοιβές κάθε χρόνο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.