Αυτοκαταστρεφόμενο Chip Προστατεύει Απόρρητα Δεδομένα

Αυτοκαταστρεφόμενο Chip Προστατεύει Απόρρητα Δεδομένα

Μηχανικοί στη Xerox PARC ανέπτυξαν ένα chip που μπορεί να αυτοκαταστρέφεται με μια εντολή, ανοίγοντας τη πόρτα για τη δημιουργία συσκευών υψηλής ασφαλείας που θα χαλάνε αν πέσουν σε λάθος χέρια. Εφόσον καταστρέφονται ολοσχερώς κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Το chip αναπτύχθηκε σαν μέρος του εγχειρήματος Vanishing Programmable Resources της DARPA (οργανισμός του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας) και θα μπορούσε να αποθηκεύσει ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς κρυπτογράφησης, και με μια εντολή σπάει σε χιλιάδες μικρά κομμάτια καθιστώντας την επιδιόρθωση του αδύνατη.

Οι μηχανικοί το παρουσίασαν στην εκδήλωση «Wait, What?» της DARPA στο Σαιντ Λούις τη Πέμπτη 10/9. Αναφέρουν ότι το chip βρίσκεται μέσα σε μια ‘θήκη’ από γυαλί Gorilla Glass (ναι, αυτό το προστατευτικό γυαλί της Corning που χρησιμοποιείται για τη προστασία των οθονών των smartphones) που έχει τροποποιηθεί για να είναι έτοιμο να σπάσει.

Στην έκθεση παρουσίασαν το δημιούργημά τους και στο τέλος το κατέστρεψαν χρησιμοποιώντας λέιζερ. Τέλος, είπαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ήχος ή κάποιο κουμπί για να το καταστρέψουν.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.