Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Αυτοκαταστρεφόμενο Chip Προστατεύει Απόρρητα Δεδομένα

Κάνε το όπως στις ταινίες...

Μηχανικοί στη Xerox PARC ανέπτυξαν ένα chip που μπορεί να αυτοκαταστρέφεται με μια εντολή, ανοίγοντας τη πόρτα για τη δημιουργία συσκευών υψηλής ασφαλείας που θα χαλάνε αν πέσουν σε λάθος χέρια. Εφόσον καταστρέφονται ολοσχερώς κανείς δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα.

Το chip αναπτύχθηκε σαν μέρος του εγχειρήματος Vanishing Programmable Resources της DARPA (οργανισμός του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας) και θα μπορούσε να αποθηκεύσει ευαίσθητα δεδομένα, όπως κωδικούς κρυπτογράφησης, και με μια εντολή σπάει σε χιλιάδες μικρά κομμάτια καθιστώντας την επιδιόρθωση του αδύνατη.

Οι μηχανικοί το παρουσίασαν στην εκδήλωση «Wait, What?» της DARPA στο Σαιντ Λούις τη Πέμπτη 10/9. Αναφέρουν ότι το chip βρίσκεται μέσα σε μια ‘θήκη’ από γυαλί Gorilla Glass (ναι, αυτό το προστατευτικό γυαλί της Corning που χρησιμοποιείται για τη προστασία των οθονών των smartphones) που έχει τροποποιηθεί για να είναι έτοιμο να σπάσει.

Στην έκθεση παρουσίασαν το δημιούργημά τους και στο τέλος το κατέστρεψαν χρησιμοποιώντας λέιζερ. Τέλος, είπαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ήχος ή κάποιο κουμπί για να το καταστρέψουν.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: