Η Sky Βάζει Ξανά Εμπόδια Στη Microsoft Σχετικά Με Την Ονομασία “Skype”

Η Sky Βάζει Ξανά Εμπόδια Στη Microsoft Σχετικά Με Την Ονομασία “Skype”

Ο τηλεοπτικός όμιλος British Sky Broadcasting έρχεται ξανά σε νομικές διαμάχες με την Microsoft, αυτή τη φορά για την ονομασία της δημοφιλούς υπηρεσίας της “Skype”. Η British Sky ισχυρίζεται ότι η ονομασία της υπηρεσίας έχει ομοιότητες με την δικιά της ονομασία και αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο κοινό, γεγονός που επιβεβαιώνει με την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση απαγορεύει στην αμερικάνικη εταιρία να προχωρήσει σε καταχώρηση του εμπορικού σήματος για το όνομα και το λογότυπο του προϊόντος της στην Ευρώπη. Να υπενθυμίσουμε, ότι αντίστοιχα προβλήματα με την British Sky είχε ξανά στο παρελθόν η Microsoft και η δικαστική δικαίωση της πρώτης είχε ως αποτέλεσμα η υπηρεσία SkyDrive να μετονομαστεί σε OneDrive.

Η Microsoft από πλευρά της υποστηρίζει θερμά ότι οι δύο ονομασίες δεν συμπίπτουν πουθενά και φυσικά δεν μπορούν να φέρουν την οποιαδήποτε σύγχυση στο κοινό, για το λόγο αυτό πρόκειται να ασκήσει έφεση στην απόφαση. Σε σχετικές δηλώσεις του στο The Verge, εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε ότι η σχετική απόφαση δεν απαγορεύει την χρήση της ονομασίας “Skype” στην Ευρώπη αλλά την κατοχύρωσή της.

Με αυτό συμπεραίνουμε ότι η αλλαγή στην ονομασία της υπηρεσίας “Skype” είναι ένα ακραίο αποτέλεσμα, αφού έτσι όπως έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, στην χειρότερη των περιπτώσεων η αμερικάνική εταιρία θα αναγκαστεί να χρηματίσει την Sky για να της επιτρέψει αυτή με την σειρά της να χρησιμοποιήσει το logo “Skype” στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.