Η Sony Εξαγοράζει Το OnLive Και Το Τερματίζει

Η Sony Εξαγοράζει Το OnLive Και Το Τερματίζει

Η εταιρία OnLive που παρέχει την ομώνυμη υπηρεσία για cloud gaming ανακοίνωσε την εξαγορά της από τη Sony Computer Entertainment America για ένα αδιευκρίνιστο ποσό. Η υπηρεσία θα τερματιστεί στο τέλος του Απριλίου οριστικά.

Η Sony έχει πλέον στη κατοχή της όλο το λογισμικό που ανέπτυξε η OnLive, καθώς και 140 πατέντες που ως τώρα ήταν στη κατοχή της εταιρίας, και έτσι αυτά θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση της υπηρεσίας PlayStation Now που λάνσαρε η γιαπωνέζικη εταιρία το 2014 και επιτρέπει το streaming παιχνιδιών στο PlayStation 4 και άλλες συμβατές συσκευές. Το PS Now κοστίζει στους συνδρομητές $20/μήνα και τους δίνει πρόσβαση σε διάφορα παιχνίδια χωρίς περιορισμό.

Το 2012 η Sony είχε εξαγοράσει την Gaikai για $380 εκατομμύρια η οποία είχε δημιουργήσει τον ανταγωνιστή του OnLive. Η Gaikai είχε ιδρυθεί από τις Intel Capital, Limelight Networks, Rustic Canyon Partners, Benchmark Capital, TriplePoint Capital, NEA και Qualcomm αλλά τώρα το λογισμικό της έχει ενσωματωθεί στα Remote Play και PlayStation Now της Sony.

Όσοι είναι συνδρομητές στο OnLive θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια μέχρι τις 30 Απριλίου και όσοι ανανέωσαν την συνδρομή τους στις ή μετά τις 28 Μαρτίου θα λάβουν τα λεφτά τους πίσω. Σύμφωνα με πληροφορίες του Re/code, η εταιρία έχει 80 εργαζόμενους, όμως κανένας τους δεν θα εργαστεί στη Sony αργότερα. Η εταιρία θα κατεβάσει ρολά τον Μάιο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.