Είναι Επίσημο: Η Sony Πουλάει Το Τμήμα Vaio

Είναι Επίσημο: Η Sony Πουλάει Το Τμήμα Vaio

Μετά τις φήμες που ήθελαν την Sony να πουλάει την επωνυμία Vaio, η Sony βγήκε και έκανε επίσημη την εξαγορά. Η ιαπωνική εταιρία θα πουλήσει τη σειρά των διάσημων υπολογιστών της στην Japan Industrial Partners Inc. (JIP) για ένα ποσό που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Σύμφωνα με τη Sony, αυτή η πώληση θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί σε βασικές κερδοφόρες αγορές: φωτογραφία, παιχνίδια και κινητά, με τα τελευταία να είναι η κύρια η αγορά για τη Sony πλέον. Η JIP σύντομα θα πάρει το τμήμα Vaio από τα χέρια της Sony και θα πουλάει τους ίδιους Vaio υπολογιστές, με την ίδια επωνυμία, στην Ιαπωνία και ίσως σε άλλες αγορές αργότερα. Από την άλλη μεριά, η Sony θα σταματήσει ότι σχεδίαζε και παρήγαγε μέχρι τώρα σε ότι αφορά τα PC, μαζί με τις πωλήσεις παγκοσμίως. Όσοι έχουν πάρει PC από τη Sony όμως θα έχουν κανονική υποστήριξη.

Τα Visual Audio Intelligent Organizer (VAIO) υπήρξαν κάποτε τα κορυφαία ονόματα στον κόσμο των προσωπικών υπολογιστών ξεχωρίζοντας με το hardware τους και με τη ξεχωριστή εμφάνισή τους. Λίγα PC με Windows τότε πρόσφεραν τέτοια ποιότητα και μάλιστα ήταν τόσο καλά που άρεσαν στον Steve Jobs ο οποίος το 2001 ήθελε να έτρεχαν το OS X των Mac!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Steve Jobs Ήθελε Τα Sony VAIO Να Τρέχουν Mac OS X

  • Σημείωση: Το Tech Community πλέον διαθέτει forums και μπορείς να γράφεις εδώ ό,τι θέλεις!

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.