Η Sony Επιτέλους Αποσύρει Τις Κασέτες Betamax

Η Sony Επιτέλους Αποσύρει Τις Κασέτες Betamax

Η Sony ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο του επόμενου έτους θα σταματήσει να παράγει βιντεοκασέτες Betamax, 40 χρόνια μετά την εισαγωγή τους και 28 χρόνια μετά την ήττα τους από τις κασέτες VHS.

Αν και αυτό το format θεωρούταν νεκρό από πολλούς, η τελευταία κασέτα Betamax θα βγει από τη γραμμή παραγωγής τον Μάρτιο του 2016. Τα τελευταία προϊόντα για αυτό το format ήταν οι κασέτες EL-500B, 2L-500MHGB και 2L-750MHGB, καθώς και η κασέτα καθαρισμού L-25CLP. Παράλληλα η εταιρία αποσύρει και τις κασέτες των καμερών MicroMV.

Η Sony ανακοίνωσε το format Betamax στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και το πρώτο προϊόν που το χρησιμοποιούσε ήταν μια 19-ιντσών τηλεόραση που κυκλοφόρησε το 1975. Τότε άρχισε και ο πόλεμος με τις κασέτες VHS. Τις VHS τις παρήγαγε η JVC όμως έχαναν σε ποιότητα ήχου και εικόνας, και σε διάρκεια (μπορούσαν να αποθηκεύσουν 1 ώρα βίντεο αντί για 3). Τελικά νίκησαν οι VHS επειδή ήταν φθηνότερες και η JVC δεν απαιτούσε άδειες όπως η Sony.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Sony παρήγαγε ακόμα τέτοιες κασέτες, ο λόγος είναι επειδή πολύ απλά υπήρχε ακόμα ζήτηση στην Ιαπωνία, τη πατρίδα της. Όπως και να έχει, τελικά κατάφεραν να παραμείνουν αρκετό καιρό στην αγορά παρότι δεν είχαν απομείνει οπαδοί.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.