Το Γκαράζ Του Steve Jobs Αναγνωρίστηκε Σαν Ιστορικό Μέρος

Το Γκαράζ Του Steve Jobs Αναγνωρίστηκε Σαν Ιστορικό Μέρος

Apple Garage

Η κληρονομιά του αείμνηστου συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, μόλις έγινε λίγο πιο πλούσια τη Δευτέρα 28/10/2013. Το γκαράζ όπου ξεκίνησε ο Steve την Apple με τον Steve Wozniak έχει ονομαστεί ως ιστορικός τόπος!

Στο Silicon Valley, το σπίτι με αριθμό 2066 στο Los Altos της Καλιφόρνια ήταν ο τόπος όπου ο Jobs και ο Wozniak, μαζί με άλλους, παρήγαγαν τους πρώτους υπολογιστές της Apple. Χτισμένο το 1952, το 61-ετών σπίτι δεν είναι μόνο η γενέτειρα της Apple, αλλά και το σπίτι των παιδικών χρόνων του Jobs. Το σπίτι σήμερα καταλαμβάνονται από τη θετή μητέρα του Steve Jobs, Marilyn Jobs. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ονομάζεται Jobs Trust.

Jobs Woz garage

Την αίτηση για την προσθήκη του σπιτιού στη λίστα των ιστορικών μερών την έκανε ο Zach Dahl που δουλεύει στη τοπική επιτροπή για τα ιστορικά μέρη (Los Altos Historical Commission). Ο ίδιος μίλησε με την αδερφή του Steve, Patricia, η οποία τον επιβεβαίωσε πως δεν έχει κάποια αντίρρηση για το όλο εγχείρημα.

Σε μια προσπάθεια η οποία φέρεται να διήρκεσε δύο χρόνια, λόγο της έρευνας που έπρεπε να γίνει, η ομάδα κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει αρκετές ψήφους για να ονομάσει αυτό το σπίτι ιστορικό. Μερικές πληροφορίες για αυτή την έρευνα μπορούν να βρεθούν εδώ.

Στην ίδια περιοχή με το σπίτι του Steve Jobs βρίσκεται και ένα άλλο αντίστοιχο μέρος. Το γκαράζ όπου ξεκίνησε η Hewlett-Packard! Και αυτό έχει αναγνωριστεί σαν ιστορικό μέρος από το 2007.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.