Η Microsoft Στρέφεται Σε Περικοπές Και Μειώνει Τον Αριθμό Των Νέων Lumia

Nokia Lumia 530: Ανακοινώθηκε Το Πρώτο Smartphone Της Microsoft

Nokia Lumia 530

Η Microsoft υπόκειται κάποιες σημαντικές αλλαγές τον τελευταίο καιρό για να προσφέρει καλύτερα προϊόντα. Για παράδειγμα, υπήρχε μια αλλαγή στη διοίκηση χάρη στην οποία τα τμήματα των Windows, Phone (Lumia), Tablet (Surface), Console (Xbox), Hololens και Band ενώθηκαν σε ένα, το Microsoft Devices, που διευθύνει ο Terry Myerson.

Τώρα η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia. Παράλληλα θα κόψει περίπου 7,800 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν το κομμάτι κινητών τηλεφώνων. Η εταιρία μέσα στους τελευταίους 12 μήνες είχε απολύσει ακόμη 18,000 υπαλλήλους που της ήταν άχρηστοι.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, θέλει την εταιρία του περισσότερο «επικεντρωμένη και αποτελεσματική» στην αγορά των smartphones και για αυτό θα μειώσει τη κυκλοφορία νέων Lumia. Όπως έγινε γνωστό, από εδώ και πέρα η Microsoft θα κυκλοφορεί κινητά σε τρεις κατηγορίες: οικονομικά, επαγγελματικά και ναυαρχίδες. Το Bloomberg αναφέρει ότι θα κυκλοφορούν το πολύ δύο για κάθε κατηγορία, άρα από εδώ και πέρα θα βλέπουμε το πολύ έξι Lumia κάθε χρόνο.

Όπως όλα δείχνουν, η Microsoft πιστεύει ότι μειώνοντας τον αριθμό των Lumia και ακολουθώντας μια τακτική παρόμοια με της Apple θα καταφέρει να κυκλοφορήσει καλύτερες συσκευές. Συνάμα βέβαια δε θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι νέες εταιρίες, όπως η Xiaomi, θα κυκλοφορήσουν νέα Windows 10 Mobile smartphones, οπότε ο κόσμος θα μπορεί να βρει κάποιο Windows Phone που τον βολεύει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.