Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

The Witch: Ο Παλαιότερος Υπολογιστής Είναι Ξανά Σε Λειτουργία

Γνωστός και ως The Witch, ο Harwell Dekatron είναι 61 χρονών και κατέχει τον τίτλο του παλιότερου υπολογιστή. Μετά από τρία χρόνια επιδιόρθωσης, τελικά αναγεννήθηκε!

“Η Μάγισσα” δημιουργήθηκε το 1949 από το Atomic Energy Research Establishment στο Oxfordshire της M. Βρετανίας έτσι ώστε να βοηθήσει στους υπολογισμούς των πυρηνικών επιστημόνων. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι για να κάνει έναν απλό πολλαπλασιασμό του έπαιρνε 10 δευτερόλεπτα, ενώ με τη σημερινή τεχνολογία λιγότερο από ένα δεύτερο. Το βάρος του είναι 2.5 τόνοι, αποτελείται από 10,000 κινητά μέρη και μπορεί να παραμένει ανοιχτός έως και 80 συνεχόμενες ώρες κάθε εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μουσείο The National Museum of Computing στη Μ. Βρετανία για επίδειξη. Φυσικά δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε για καθημερινή χρήση, αλλά είναι εκπληκτικό πως χώρισαν όλο αυτό το μηχάνημα σε μία μητρική πλακέτα μικρότερη και από το δάχτυλό μας με πολύ παραπάνω δυνατότητες.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: