Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Tim Cook: Η Apple Δεν Θα Συγχωνεύσει Το iOS Με Το OS X

iOS 8 Continuity

Εδώ και χρόνια ακούγεται η φήμη ότι η Apple μπορεί να συγχωνεύσει το iOS και το OS X για να δημιουργήσει ένα λειτουργικό για όλες τις συσκευές της. Αυτό προσπάθησε να κάνει η Microsoft με τα Windows 8 αλλά όλοι μας γνωρίζουμε πλέον που κατέληξε η προσπάθεια της να ‘tablet-οποιήσει’ τα PC.

Αυτές οι φήμες είχαν σωπάσει, μέχρι που η Apple ανακοίνωσε το iPad Pro. Το tablet αυτό βασίζεται στα πρότυπα του Microsoft Surface και έρχεται με μεγάλη οθόνη, πληκτρολόγιο και γραφίδα. Σε αντίθεση όμως με το Surface που τρέχει Windows (ένα λειτουργικό για PC), τρέχει το iOS (ένα λειτουργικό για tablets και κινητά). Έτσι οι φήμες για ενοποίηση των λειτουργικών επανήλθαν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Apple CEO Tim Cook ξεκαθάρισε ότι η εταιρία του δεν πρόκειται να συγχωνεύσει το iOS με το OS X. Ανάφερε ότι θα προκαλούσε περισσότερο κακό αντί για καλό και χαρακτηριστικά είπε «πιστεύουμε ότι αφαιρεί [χαρακτηριστικά] και από τα δύο, και δεν παίρνεις τη καλύτερη εμπειρία από κανένα.» Για αυτό θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν δύο ξεχωριστά λειτουργικά για κάθε κατηγορία συσκευής.

Η Apple με το Continuity έχει βρει τρόπο να κάνει τα iPhone να συνδέονται με τα Mac και εφόσον τα δύο λειτουργικά τρέχουν απροβλημάτιστα στα iPhone, iPad, iPod touch και Mac τότε δεν έχουν λόγο να προχωρήσουν σε κάποια συγχώνευση που πιθανόν θα τους στοιχίσει. Πάντως ο Tim Cook δεν προκαλεί τη Microsoft που πραγματοποίησε αυτή τη συγχώνευση, αντιθέτως είπε ότι θα συνεργαστούν πάνω σε περισσότερα πράγματα στο μέλλον.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: