Έρχονται Φέτος Τα Πρώτα Ubuntu Κινητά

Έρχονται Φέτος Τα Πρώτα Ubuntu Κινητά

Τα πρώτα smartphone με λειτουργικό σύστημα Ubuntu φαίνεται ότι παίρνουν σάρκα και οστά, καθώς η Canonical ανακοίνωσε ότι θα είναι από τις πρώτες κατασκευάστριες που θα υιοθετήσουν το λογισμικό στις συσκευές της. Αυτό σημαίνει πως το Ubuntu θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του, στις συσκευές της κινέζικης εταιρίας Meizu και της ισπανικής BQ.

Τα εν λόγω smartphone, πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα σε αυτό το χρόνο και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να φέρουν μεσαίας και υψηλής κατηγορίας χαρακτηριστικά. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί από ποίους παρόχους θα διατίθενται οι συσκευές, μα οι πρώτες εκτιμήσεις προβλέπουν ότι θα μπορείς να τα προμηθευτείς, αρχικά τουλάχιστον, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων των BQ, Meizu και Ubuntu.

Επίσης, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία που μας έρχεται από την ιστοσελίδα Engadget, αναφέρει ότι δύο μεγάλα ονόματα εταιριών σκοπεύουν να υιοθετήσουν το Ubuntu σε κάποια μοντέλα τους το 2015. Τέλος, η εταιρία σκοπεύει ότι μέχρι τα τέλη του 2014, 50 κορυφαία smartphone με Ubuntu να κυκλοφορούν στην αγορά. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τις καινούριες προτάσεις των κατασκευαστριών.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.