Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Microsoft: Οι νέοι επεξεργαστές δουλεύουν μόνο με Windows 10

Windows 10 wallpaper

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι νέοι επεξεργαστές υπολογιστών θα είναι συμβατοί μόνο με τα Windows 10. Με άλλα λόγια, αν αγοράσετε έναν υπολογιστή και εγκαταστήσετε μια παλιότερη έκδοση του λειτουργικού (δηλαδή Windows 7 ή Windows 8.1), θα τη τρέχετε με δική σας ευθύνη.

Σύμφωνα με τη Microsoft, αυτό οφείλεται στις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία των επεξεργαστών και στον κώδικα του λογισμικού. Λέει ότι γράφοντας ξανά τον κώδικα για να υποστηρίξουν τα παλιότερα λειτουργικά συστήματα τις τελευταίες καινοτομίες στο hardware «είναι προφανώς πάρα πολύ επίπονο και αναποτελεσματικό σε αυτό το στάδιο.» Για τη Microsoft και τους συνεργάτες της, όπως την Intel, ο απώτερος σκοπός είναι όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα, δηλαδή να χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό. Τα Windows 10.

«Αναβαθμίσου στα Windows 10 ή μείνε εκτεθειμένος»

Για τους χρήστες που θέλουν ένα μηχάνημα με τους τελευταίους ΄Skylake’ επεξεργαστές της Intel, η Microsoft θα δημοσιεύσει μια μικρή λίστα υπολογιστών που θα υποστηρίζεται μέχρι και τον Ιούλιο του 2017. Αν αυτά τα PC δεν αναβαθμιστούν στα Windows 10 μέχρι τότε, μόνο οι πιο κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας θα κυκλοφορούν για αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπολογιστές με Skylake και Windows 7 ή Windows 8.1 από τον Αύγουστο του 2017 θα είναι εκτεθειμένοι σε διάφορα κενά ασφαλείας, ή μπορεί να μην λειτουργούν καν σωστά. Για τις εταιρίες οποιουδήποτε μεγέθους που ενδιαφέρονται να αναβαθμιστούν στα 10, ένας εκπρόσωπος της εταιρίας θα τις καλέσει για βοήθεια.

Τα PC που τρέχουν Windows 7 και Windows 8.1 με επεξεργαστές παλιότερης γενιάς είναι άλλη περίπτωση. Οι υπολογιστές με τα Windows 7 θα λαμβάνουν κρίσιμες ενημερώσεις για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την συμβατότητα μέχρι το 2020, ενώ αυτοί με Windows 8.1 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Δηλαδή η ανακοίνωση αφορά μόνο παλιό λογισμικό σε νέο hardware.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: