Το Windows Phone Γίνεται Δωρεάν ΛΣ, Έρχεται Υποστήριξη Για USB On-The-Go

Nokia Lumia 1520 Επίσημα: 6-Ιντσο Windows Phone Με 20 Megapixel Κάμερα

Nokia Lumia 1520 Windows Phone

Η Microsoft συνεχίζει τις αλλαγές στο Windows Phone, και μάλιστα τις σημαντικές αλλαγές. Το λειτουργικό έγινε δωρεάν για χρήση σε κάποιους κατασκευαστές, ενώ διέρρευσε πως έρχεται υποστήριξη για USB στο 8.1!

Από εδώ και πέρα, οι κατασκευαστές στην Ινδία, όπως Karbonn και Lava, και άλλοι που κατασκευάζουν κυρίως κινητά με τιμές κάτω από €99 θα μπορούν να ενσωματώνουν τη πλατφόρμα της Microsoft εντελώς δωρεάν στα κινητά τους. Μέχρι τώρα οι μεγάλες εταιρίες πρέπει να πληρώνουν ένα ποσό (το οποίο έπεσε και αυτό σημαντικά κατά 70%) στη Microsoft για κάθε Windows Phone συσκευή που πωλείται. Η δωρεάν διανομή στους κατασκευαστές θα βοηθήσει να αυξηθούν οι WP συσκευές κάτω από €99, αφού οι κατασκευάστριες θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος, άρα και μεγαλύτερο κίνητρο να κυκλοφορήσουν μια συσκευή με αυτό το λειτουργικό.

Επιπρόσθετα, στο Windows Phone 8.1 θα υπάρχει υποστήριξη για USB on-the-go! Με άλλα λόγια, ο χρήστης μέσω ειδικού καλωδίου (του ενός ευρώ) θα μπορεί να συνδέσει USB φλασάκια και να δει απευθείας τα αρχεία του μέσω του κινητού. Ένα προειδοποιητικό μήνυμα “USB storage detected. Tap to view files,” θα εμφανίζεται στην οθόνη και όταν ο χρήστης πατάει θα εμφανίζει τα αρχεία. Για να εμφανιστούν τα αρχεία χρειάζεται ένας file manager – αυτό σημαίνει πως έρχεται και file manager στο 8.1;

Πηγές: α, β

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.