Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2013

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2013.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Έρχεται Το Windows Phone 8.1 Με Κέντρο Ειδοποιήσεων, Cortana Και Πλήκτρα Αφής;

Windows Phone On-Screen Buttons

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν φήμες που ξεκαθαρίζουν το μέλλον του Windows Phone, και δεν είναι άλλο από το Windows Phone 8.1. Σύμφωνα με τις διαρροές, θα δούμε επιτέλους το κέντρο ειδοποιήσεων που περιμένουμε από το Windows Phone 7, θα δούμε επίσης τον ανταγωνιστή του Siri του iOS με όνομα Cortana που ξέρουμε από παλιότερα, και τέλος θα δούμε και τα πρώτα κινητά χωρίς φυσικά κουμπιά.

Σύμφωνα με τον Tom Warren, συντάκτης του The Verge, η Microsoft θα ενσωματώσει στο Windows Phone 8.1 ένα κέντρο ειδοποιήσεων που θα δουλεύει όπως στο iOS και Android – θα σέρνεις από την αρχή της οθόνης μέχρι κάτω και θα εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές. Λέγεται ακόμη ότι αν σύρεις από πάνω προς κάτω, αλλά μέχρι τη μέση της οθόνης, θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε διάφορες βασικές ρυθμίσεις της συσκευής (πχ WiFi). Επίσης, σύμφωνα με τον Warren, στο 8.1 θα δούμε και τη προσωπική βοηθό Cortana όπως είχε διαρρεύσει εδώ. Με τη Cortana ο χρήστης θα μπορεί να ανοίγει εφαρμογές, να κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο, να ρωτάει διάφορα πράγματα και να ακούει τις ειδοποιήσεις. Όλα με τη φωνή.

Τέλος, σύμφωνα με μια διαρροή από μια άλλη πηγή, στο Windows Phone 8.1 επίσης αναμένεται να δούμε και κινητά χωρίς φυσικά πλήκτρα. Σε αντίθεση με τα φυσικά πλήκτρα, τα νέα θα εμφανίζονται εικονικά στο τέλος της οθόνης, όπως φαίνεται και στη παραπάνω εικόνα. Ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό έχουμε δει στα Android smartphones και tablets από το Android 4.0 και μετά. Χωρίς φυσικά πλήκτρα οι συσκευές ίσως γίνουν κάπως οικονομικότερες, ενώ ταυτόχρονα θα μεγαλώνουν οι οθόνες.

Πηγές: 1, 2

Μοιράσου το με τους φίλους σου: