Το Windows Phone 8.1 Update 1 Θα Υποστηρίζει Φακέλους Και Έξυπνες Θήκες

8,2 Εκατομμύρια Lumia Πούλησε Η Nokia Στο 4ο Τρίμηνο Του 2013

Nokia Lumia 1520

Η Microsoft δεν έχει καταφέρει να κυκλοφορήσει το Windows Phone 8.1 σε όλους τους χρήστες, και σύντομα θέλει να κυκλοφορήσει το πρώτο update του. Η εταιρία με τη νέα έκδοση θα φροντίσει να κλείσει ακόμα περισσότερα κενά που υπήρχαν στη πλατφόρμα της κάνοντας χαρούμενους τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους κατασκευαστές.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό που θα ευνοήσει όσους προτίμησαν ένα Windows Phone smartphone είναι η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων. Με το σύρσιμο ενός εικονιδίου (Tile) επάνω σε ένα άλλο αυτόματα θα δημιουργείται ένας φάκελος όπου θα υπάρχουν οι εφαρμογές που επέλεξε ο χρήστες. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια στο iOS και το Android, οπότε είναι καλό που έκλεισε και αυτό το κενό η εταιρία.

Το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα χρησιμοποίησης έξυπνων θηκών. Έξυπνες θήκες έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό στις ναυαρχίδες με Android και οι πιο γνωστές από αυτές είναι η πανέμορφη και ξεχωριστή Dot View της HTC, η QuickCircle της LG για την οποία μάλιστα κυκλοφόρησε και ένα mini παιχνίδι και η S View της Samsung.

Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ανανεωμένο Cortana με δυνατότητα χρησιμοποίησής του και στο αμάξι, υποστήριξη για οθόνες με διαγώνιο 7 ίντσες και οθόνες με ανάλυση 1280 x 800 pixels, μεσαίο Live Tile για το Store και Voice over LTE (VoLTE) υποστήριξη.

Η Microsoft έχει ήδη τελειώσει την ανάπτυξη του Windows Phone 8.1 Update 1 αλλά δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την ύπαρξή του. Πήγες λένε πως η εταιρία θα κυκλοφορήσει το update στους προγραμματιστές στο τέλος του Ιουλίου ή στις αρχές του Αυγούστου.

Πηγή: NPU

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.