Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2012

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε μέσα στο 2012.
Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ανακριβείς, να μην ισχύουν πλέον ή να υπάρχουν προβλήματα στη σελίδα αυτή. Παρακαλούμε κάντε αναζήτηση αυτό που ψάχνετε με τη φόρμα αναζήτησης για να διαβάσετε τα τελευταία νέα αν δεν ψάχνετε για κάτι συγκεκριμένο.

Τα Windows 1.0 Έκλεισαν 27 Χρόνια Ζωής

Πριν μερικές εβδομάδες κυκλοφόρησε η τελευταία πρόταση της Microsoft στα λειτουργικά για τους υπολογιστές, τα Windows 8, όμως πριν 27 μιλάγαμε για τα Windows 1.0.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι, τα Windows 1.0 ήταν η πρώτη προσπάθεια της εταιρίας να προσφέρει στον χρήστη ένα λειτουργικό με γραφικό περιβάλλον, σε αντίθεση με τη γραμμή εντολών που υπήρχε τότε, ενώ παράλληλα υποστήριζε και πολυδιεργασία. Η ανάπτυξή του είχε ξεκινήσει από το 1981 με τότε όνομα ‘Interface Manager’. Δεν πέρασαν 2 χρόνια από τότε, και τα Windows παρουσιάστηκαν στον κόσμο για πρώτη φορά.

Φυσικά, η Microsoft έλαβε πολλή κρητική, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε πολλά από τα χαρακτηριστικά που βρίσκονταν στο επικείμενο γραφικό περιβάλλον των Macintosh της Apple, έτσι κατέληξαν να αλλάξουν μερικά χαρακτηριστικά πριν την αρχική κυκλοφορία των Windows 1.01 δύο χρόνια μετά, στις 20 Νοεμβρίου 1985. Το νέο λογισμικό δεν κέρδισε το ενδιαφέρον και η αύξηση του μεριδίου αγοράς ήταν αργή στην αρχή.

Τα Windows 1.0 γρήγορα διαδέχτηκαν τα Windows 2.0 το 1987, τα οποία εισήγαγαν το Microsoft Word και το Excel και υποστήριξη τρίτων προγραμματιστών. Και τα δύο λειτουργικά από το 2001 δεν υποστηρίζονται επίσημα από την Microsoft.

Πρόλαβε κανείς τα 1.01;

Μοιράσου το με τους φίλους σου: