Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2016

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Amazon άρχισε να πουλάει τους δικούς της επεξεργαστές

Μια ισραηλινή εταιρία που εξαγόρασε η Amazon το 2015 ανακοίνωσε μια νέα σειρά επεξεργαστών, βάζοντας την Amazon και επίσημα στην αγορά των chipsets. Η εταιρία ονομάζεται Annapurna Labs και ανακοίνωσε νέα chipsets με ARM επεξεργαστές στη σειρά Alpine, περίπου ένα χρόνο μετά την εξαγορά της από την Amazon για $350 εκατομμύρια (σύμφωνα με αναφορές).

Τα νέα chipsets της Annapurna Labs δεν θα τα δούμε στα νέα smartphones, αλλά σε συσκευές του Internet of Things (ΙοΤ) – δηλαδή μικρές συσκευές που συνδέονται μεταξύ τους ή και στο Διαδίκτυο για να κάνουν το σπίτι ‘εξυπνότερο.’ Η εταιρία λέει ότι είναι σχεδιασμένα για Wi-Fi routers, συσκευές για μετάδοση πολυμέσων, δίσκους και γενικά για ΙοΤ συσκευές. Μάλιστα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές συσκευές από τις Asus, Netgear και Synology.

Τα Alpine chips ενσωματώνουν τετραπύρηνους επεξεργαστές και διάφορες τεχνολογίες συνδεσιμότητας, που σύμφωνα με την εταιρία θα βελτιώσουν τις επιδόσεις των routers και των οικιακών συσκευών που έχουν περιορισμένη κατανάλωση ρεύματος. Το Bloomberg αναφέρει ότι στοχεύουν χαμηλής ενέργειας συσκευές για αποθήκευση και δικτύωση, και όχι servers όπου κυριαρχεί η Intel αυτή τη στιγμή.

Λογικά η Amazon θα χρησιμοποιήσει τα νέα της chips στα μελλοντικά της προϊόντα, όπως στον διάδοχο του Amazon Echo.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: