Η Apple Εξαγόρασε Την VocalIQ Για Τη Siri

iOS 9: Επίσημα Η Νέα Έκδοση Με Παράθυρα Και Βελτιωμένη Siri

Apple iOS 9 Siri

Η Apple προχώρησε στην εξαγορά της νεοσύστατης εταιρίας VocalIQ. Η VocalIQ είναι μια βρετανική εταιρία με έδρα στη πόλη του Κέιμπριτζ η οποία αναπτύσσει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που «αλλάζει τον τρόπο που μιλάμε με τις μηχανές.» Το λογισμικό της αναμένεται να ενσωματωθεί στη Siri για πιο φυσικές συζητήσεις.

Η εταιρία αναφέρει ότι η τεχνολογία της είναι σημαντική για το Internet of Things και μπορεί να χρησιμοποιεί όχι μόνο για να βελτιώσει την ακρίβεια της φωνητικής αναγνώρισης της Siri αφού μαθαίνει όσο χρησιμοποιείται, αλλά μπορεί επίσης να καταλάβει τους διαφορετικούς τόνους στη συζήτηση.

Ο Blaise Thomson, ο συνιδρυτής και CEO της VocalIQ, σε μια ερώτηση είχε εξηγήσει ότι «Δεν υπάρχουν εντολές που πρέπει να μάθει ο χρήστης. Όλα έχουν να κάνουν με τη συζήτηση.»

Η Apple φαίνεται επίσης ότι ετοιμάζει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Hills Road του Κέιμπριτζ για το προσωπικό της VocalIQ και γενικά για τις εταιρίες που εξαγοράζει. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στη Business Weekly, στο κτήριο φαίνεται ότι δουλεύουν άνθρωποι αλλά τα παράθυρα στους δύο τελευταίους ορόφους είναι κλειστά για να μην φαίνεται σε τι δουλεύουν επάνω.

Εκτιμάται ότι η Apple ξόδεψε περίπου $50 με $100 εκατομμύρια για αυτή την εξαγορά, αλλά ως συνήθως δεν την έχουν επιβεβαιώσει.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.