Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Apple θα πληρώσει €318 εκατ. για φοροδιαφυγή στην Ιταλία

Apple Retail Store

Η Apple, η πλουσιότερη εταιρία Πληροφορικής στον κόσμο, φαίνεται ότι έκρυβε εκατομμύρια ευρώ πριν λίγα χρόνια για να πληρώνει λιγότερους φόρους. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο αμερικάνικος κολοσσός τη περίοδο 2008 με 2013 έκρυβε κέρδη, και ενώ υπολογίζεται ότι έπρεπε να είχε πληρώσει €880 εκατομμύρια σε εταιρικούς φόρους πλήρωσε μόνο €30 εκατομμύρια!

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αποκαλύφθηκε ότι η Apple για να αποφύγει τους φόρους δήλωνε ότι οι πωλήσεις γινόντουσαν στην Ιρλανδία, όπου έχει έδρα στην Ευρώπη. Η Ιρλανδία δεν επιλέχθηκε τυχαία, αφού έχει τους χαμηλότερους εταιρικούς φόρους – μόνο 12.5% αντί για 27.5% στην Ιταλία. Έτσι η ιταλική κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο στην Apple Ιταλίας ύψους €318 εκατομμυρίων.

Να σημειώσουμε ότι η Apple ήρθε σε συμφωνία με την Ιρλανδική κυβέρνηση για να φτιάξουν τα κεντρικά τους γραφεία εκεί. Η κυβέρνηση έταξε χαμηλούς φόρους για να φτιαχτούν εκεί τα γραφεία και έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσφατα σε συνέντευξη στο 60 Minutes, ο Apple CEO Tim Cook δήλωσε πως η εταιρία του πληρώνει όλους του φόρους και διέψευσε τις φήμες ότι στέλνει λεφτά από τις ΗΠΑ στην Ιρλανδία για να γλυτώσει φόρους και στην Αμερική. Επίσης, τον Νοέμβριο ταξίδεψε στο Δουβλίνο και είπε ότι είναι σίγουρος πως η κυβέρνηση θα βρει ότι δεν κάνουν τίποτα λάθος. Ωστόσο τώρα δεν σχολίασαν το πρόστιμο.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: