Η Apple Σημείωσε Νέο Ρεκόρ Κερδών Και Γίνεται Πλουσιότερη

Η Apple Σημείωσε Νέο Ρεκόρ Κερδών Και Γίνεται Πλουσιότερη

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο 2015, το οποίο τέλειωσε στις 28 Μαρτίου, και σημείωσε νέο ρεκόρ κερδών. Η αμερικάνικη εταιρία είναι ήδη η πλουσιότερη στον κόσμο, και τώρα έγινε γνωστό ότι μπήκαν άλλα 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια στα ταμία της.

Το 1ο τρίμηνο του 2015 ήταν το καλύτερο στην ιστορία της Apple επειδή αυξήθηκαν κατά +27% τα έσοδά της από τις πωλήσεις, κάτι που σημαίνει ότι έλαβε 58 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη από αυτά τα λεφτά ανέρχονται στα 13,6 δις, μια φανερή αύξηση από τα 10,2 δις που είχε στο αντίστοιχο τρίμηνο το προηγούμενο έτος.

Για να καταφέρει η εταιρία του Tim Cook να γίνει κατά 13 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερη πούλησε 61,17 εκατομμύρια iPhone (αύξηση 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο), 12,63 εκατομμύρια iPad (μείωση 23%) και 4,56 εκατομμύρια Mac (αύξηση 10%). Αυτό σημαίνει ότι πούλησε περισσότερα Mac, όμως δεν κατάφερε να πείσει τον κόσμο να αγοράσει τα τελευταία iPad.

Επιπρόσθετα, η εταιρία προχώρησε στην εξαγορά 6 εταιριών, υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις των iPhone σε Κορέα, Σιγκαπούρη και Βιετνάμ, τα iPad έσπασαν ρεκόρ πωλήσεων σε Κίνα και Ιαπωνία, το App Store τον Μάρτιο σημείωσε 70% περισσότερο κέρδος σε σύγκριση με το Google Play Store και κατά 58% αυξήθηκε ο τζίρος από τις αναπτυσσόμενες αγορές χάρη στα iPhone.

Ο CEO της Apple, Tim Cook, δήλωσε:

«We are thrilled by the continued strength of iPhone, Mac and the App Store, which drove our best March quarter results ever.
We’re seeing a higher rate of people switching to iPhone than we’ve experienced in previous cycles, and we’re off to an exciting start to the June quarter with the launch of Apple Watch.»

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.