Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Apple Swift: Η Γλώσσα Προγραμματισμού Κυκλοφόρησε Στην Open Source Κοινότητα

Apple Swift education

Η Apple το καλοκαίρι, στο WWDC 2015, είχε ανακοινώσει ότι η γλώσσα προγραμματισμού Swift θα γίνει ανοιχτού κώδικα. Αν και άργησε μερικούς μήνες, τελικά δημοσίευσε στο διάσημο site προγραμματιστών GitHub τον πηγαίο κώδικα της γλώσσας.

Στόχος της Apple είναι να δώσει τη Swift στην παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών λογισμικού που θα τη βελτιώσει, θα προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και θα την μεταφέρει σε νέες πλατφόρμες (βλ. Windows). Ένας βασικός συμμετέχων στην προσπάθεια είναι η IBM η οποία βοηθάει την Apple να εξελιχθεί στο επαγγελματικό κομμάτι.

Η Apple ανακοίνωσε τη γλώσσα στο περσινό συνέδριο Worldwide Developers Conference. Από τότε έχει μεγαλώσει σημαντικά και τόσο γρήγορα που ήδη θεωρείται μία από τις ταχύτερα αναπτυγμένες γλώσσες στον κόσμο. Η RedMonk, μια εταιρία ανάλυσης που παρακολουθεί την δραστηριότητα των προγραμματιστών, τον Ιούνιο αποκάλυψε ότι η Swift είναι η 18η πιο διάσημη γλώσσα, ενώ πέρσι ήταν η 68η.

Οι προγραμματιστές μπορούν να δουλέψουν επάνω στη Swift μέσω Mac υπολογιστή ή μέσω PC με Linux. Οδηγίες όσοι τρέχουν Ubuntu θα βρουν στο GitHub.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: