Η Apple Κερδίζει Ξανα Τη Δίκη Με Τη Samsung

Η Samsung Καλείται Να Πληρώσει $930,000,000 Στην Apple

Apple vs Samsung

Άλλος ένας κύκλος δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στην Apple και την Samsung έκλεισε, βγάζοντας νικήτρια την αμερικάνικη εταιρία. Η Apple είχε κατηγορήσει την αντίπαλό της ότι είχε παραβιάσει πέντε πατέντες της, οι δικαστές όμως είχαν άλλη άποψη, αποφασίζοντας ότι η Samsung θα πρέπει να πληρώσει αποζημίωση για τις τρεις από αυτές. Μια από αυτές, μάλιστα, αφορά 37 εκατομμύρια συσκευές και πρόκειται για την πατέντα «αναγνώρισης δεδομένων».

Έτσι, η Apple διεκδικεί 2.2 δισ. δολάρια, ένα ποσό που μεταφράζεται σε $40 ανά συσκευή που παραβίασε τα δικαιώματα. Από την άλλη, η Samsung κατηγόρησε την Apple για παραβίαση δύο δικών της πατεντών, που όπως φαίνεται είχε καταχωρήσει για τον συγκεκριμένο λόγο. Η κορεάτικη εταιρία ζητάει μόλις 6 εκατομμύρια δολάρια, καθώς μια τέτοια κίνηση είναι μάλλον συμβολική και αποσκοπεί στο να υποβαθμίσει την αξία των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο δικαστήριο.

Τα κινητά που βρέθηκαν να παραβιάζουν τις πατέντες είναι τα Samsung Galaxy III, Note II, Stratosphere και Galaxy Nexus. H Samsung με την σειρά της κατηγορεί iPhone 4.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.