Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Το BPG Ήρθε Για Να Αντικαταστήσει Το JPEG Format

BPG vs JPEG

Το format εικόνας JPEG είναι διαθέσιμο για πάνω από 20 χρόνια στους υπολογιστές και πλέον φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για την αντικατάστασή του. Ο νέος τύπος για εικόνες BPG ήρθε για να αντικαταστήσει το JPEG και να εξαλείψει τα μειονεκτήματά του.

Το «BPG» είναι το ακρωνύμιο του «Better Portable Graphics» και έχει αναπτυχθεί από τον Γάλλο προγραμματιστή Fabrice Bellard, βασιζόμενος στο πρότυπο του H.264 video codec. Με το BPG οι εικόνες έχουν καλύτερα χρώματα, πιο εξομαλυμένες επιφάνειες και καλύτερο φως. Μάλιστα, οι γραφίστες μπορούν με αυτό το format να δημιουργήσουν λογότυπα με διάφανα μέρη (όπως με τις PNG εικόνες) για τη χρησιμοποίησή τους στο διαδίκτυο.

Ένα από τα μειονεκτήματα του JPEG format είναι η αλλοίωση της εικόνας όταν κάνουμε μεγάλη συμπίεση. Με το BPG ωστόσο, όπως βλέπουμε στις παρακάτω εικόνες, με την ίδια συμπίεση η εικόνα έχει ελάχιστη αλλοίωση. Χάρη σε αυτό λοιπόν μπορούμε να έχουμε εικόνες μερικών KB με καλή ανάλυση.

Κατά πόσο μπορεί να εδραιωθεί το format BPG δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Πρώτα θα πρέπει να το ‘υιοθετήσουν’ οι εταιρίες (όπως οι Adobe, Google, Microsoft και Apple) και έπειτα θα πρέπει οι γραφίστες να αρχίσουν να αποθηκεύουν με αυτό τις δημιουργίες τους. Με το JPEG να κυριαρχεί και να το έχει συνηθίσει ο κόσμος, το Better Portable Graphics θα πρέπει να περιμένει πολύ.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: