Επιβεβαιώθηκε, Η Microsoft Κόβει Τις Τιμές Στις Άδειες Των Windows

Asus Transformer Book T100: Η Παρουσίαση

Asus Transformer Book T100 Hands-on

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ακούσει τις φήμες να θέλουν τη Microsoft να κόβει τις τιμές στις άδειες χρήσης των Windows κατά 70%, και τώρα επιβεβαιώθηκε επίσημα. Η κατώτερη τιμή για άδεια σε μια συσκευή πριν το κόψιμο ήταν στα $50 και με το κόψιμο πήγε στα $15.

Παρόλο που η Microsoft δεν βγήκε να πει πως “κατεβάζουμε τις τιμές,” έγραψε σε άρθρο-ανακοίνωσή της ότι θα επιτρέψουν στους συνεργάτες τους να κατασκευάσουν φθηνότερες συσκευές με Windows σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ουσιαστικά, για εμάς τους καταναλωτές, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να δούμε tablets με κανονικά Windows με τιμές κάτω από €300. Αυτό βοηθάει την Microsoft να πουλήσει περισσότερες άδειες των Windows 8.1, οι κατασκευαστές θα μπορούν να πουλάνε περισσότερους υπολογιστές-tablet και οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερες επιλογές σε τιμές κάτω από €300. Όλοι κερδισμένοι βγαίνουν. Το να αγοράζεις ένα tablet με Windows σου δίνει πολλές περισσότερες επιλογές και πρακτικά έχεις έναν κανονικό υπολογιστή που μπορείς να συνδέσεις σε μεγάλη οθόνη και να κάνεις κανονική δουλειά.

Στην Αμερική ένα τέτοιο κόψιμο τιμής σημαίνει ότι τελικά τα παράθυρα θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν το Chrome OS της Google και τα Chromebook που όλο και ανεβαίνει η χρήση τους. Στα σχολεία έχουν κατατροπώσει τα PC, ενώ στην αγορά των ΗΠΑ γενικά έχουν ξεπεράσει τη χρήση των Mac της Apple. Τώρα τα Windows θα ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και το Windows RT σιγά-σιγά και αθόρυβα θα πεθαίνει.

Πηγή

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.