Η Cortana Θα Ενσωματωθεί Στο Cyanogen OS

Microsoft: Η Cortana Έρχεται Σε Android Και iOS

Cortana on Android

Η Cortana σύντομα θα κυκλοφορήσει στο Android, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει στο Cyanogen OS. Σύμφωνα με τον Kirt McMaster, συνιδρυτή και CEO της Cyanogen, η ψηφιακή βοηθός της Microsoft θα ενσωματωθεί ‘βαθιά’ στο λειτουργικό της εταιρίας του.

Με αυτή τη κίνηση και οι δύο εταιρίες θα βγουν κερδισμένες. Η Cyanogen που “θέλει να πάρει το Android μακριά από τη Google” (όπως έχουν δηλώσει) θα αποκτήσει μια ψηφιακή βοηθό όπως το Android έχει το Google Now, και η Microsoft από το τίποτα θα αποκτήσει χιλιάδες νέους χρήστες.

Η Cortana θα είναι η πρώτη γνωστή ψηφιακή βοηθός που θα κυκλοφορήσει σε παραπάνω από μια πλατφόρμες. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν η Microsoft εγκαθιστά της εφαρμογές στο Cyanogen OS επειδή έχει κάνει κάποιο συμβόλαιο με την εταιρία ή επειδή στο παρελθόν έχει επενδύσει πάρα πολλά εκατομμύρια και ουσιαστικά κατέχει ένα κομμάτι της εταιρίας.

Με τη δήλωση του κ. McMaster καταλαβαίνουμε ότι η βοηθός θα βρίσκεται προ-εγκατεστημένη μονάχα στα κινητά που πωλούνται με Cyanogen OS, και όχι στις CyanogenMod ROM, και ίσως ενσωματώνσουν νέες λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα να την ενεργοποιείς από οποιαδήποτε οθόνη λέγοντας «Hey Cortana.»

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.