Η Google πατεντάρει ρολόι που παίρνει αίμα χωρίς βελόνα

Η Google πατεντάρει ρολόι που παίρνει αίμα χωρίς βελόνα

Ένα μελλοντικό smartwatch ή wearable συσκευή από τη Google θα μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να αυτοματοποιήσουν τον έλεγχο του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα τους, και μάλιστα να το κάνουν χωρίς να νιώσουν τίποτα. Η αμερικάνικη εταιρία πατένταρε αυτή τη συσκευή, και περιγράφει επίσης πως θα παίρνει αίμα χωρίς βελόνες.

Η πατέντα, με αριθμό 14/289362, κατατέθηκε στις 28 Μαΐου του 2014 και χορηγήθηκε στη Google τις 3 Δεκεμβρίου του 2015. Περιγράφει ένα gadget με μορφή ρολογιού που στέλνει ένα «απότομο κύμα» αερίου σε ένα σωλήνα που έχει ένα μικρο-σωματίδιο το οποίο τρυπά το δέρμα και παίρνει μια μικρή ποσότητα αίματος. Όταν το σταγονίδιο σχηματιστεί, αναρροφάται σε ένα σωλήνα αρνητικής πίεσης. Μπορεί να πάρει μια μικρή ποσότητα αίματος για τον έλεγχο της γλυκόζης.

Η Google δήλωσε στο The Verge ότι κατοχυρώνει πατέντες για διάφορες ιδέες – μερικές από αυτές γίνονται πραγματικά προϊόντα ή υπηρεσίες, μερικές όμως παραμένουν στα χαρτιά για πάντα ως πατέντες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην δίνουμε ποτέ το συγκεκριμένο smartwatch στην αγορά.

Η εταιρία στις αρχές του 2014 είχε ανακοίνωσε επίσης ότι δουλεύει επάνω σε φακούς επαφής οι οποίοι μπορούν να μετράνε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα από τα δάκρυα αυτού που τα φοράει. Οι φακοί ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό wireless chip και έναν αισθητήρα μέτρησης γλυκόζης. Πλέον οι φακοί αναπτύσσονται από την αδερφική της εταιρία Life Sciences που ανήκει στον όμιλο Alphabet όπως αυτή.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.