Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Google Ετοιμάζει Τους Δικούς Της Επεξεργαστές Κινητών;

Η φετινή ναυαρχίδα της Google, Nexus 6P.

Η φετινή ναυαρχίδα της Google, Nexus 6P.

Η Google σχεδιάσει να λανσάρει τα δικά της chipsets για φορητές συσκευές με Android, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του The Information. Η Google φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που χάραξε η Apple η οποία κάθε χρόνο ανακοινώνει από ένα νέο Apple Ax chip για τα iPhone και iPad της.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η επιθυμία για ένα δικό της chip δημιουργήθηκε όταν ετοίμαζε μια συσκευή για επιχειρήσεις – λογικά αναφέρουν το υβριδικό Google Pixel C – και ήθελε να διαθέτει δικό της hardware.

Αν η Google θέλει να σχεδιάζει τα δικά της chipsets θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποια γνωστή εταιρία στον χώρο, όπως με τη Qualcomm που παράγει τα chips για τις περισσότερες ναυαρχίδες ή με τη Samsung (όπως η Apple), και να αφιερώσει χρόνο και χρήματα. Έτσι θα μπορεί να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες που θα εκμεταλλεύονται τα μελλοντικά Android – πχ χαρακτηριστικά επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας.

Λογικά η αμερικάνικη εταιρία θέλει να έχει δικούς της επεξεργαστές για να τους ενσωματώνει στις δικές της συσκευές (βλ. Nexus και Pixel), και όχι για να τους πουλάει σε τρίτες κατασκευάστριες. Στα Nexus 5X και Nexus 6P έχει ήδη ενσωματώνει ένα δικό της chip το οποίο συλλέγει διάφορα δεδομένα χωρίς να καταναλώνει πολύ ενέργεια. Τα σχέδια για δικά της chipsets ίσως συμπίπτουν και με τα σχέδια για Nexus υπολογιστές.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: