Με Το Project Athena Η Google Επανασχεδιάζει Το Chrome OS

Με Το Project Athena Η Google Επανασχεδιάζει Το Chrome OS

Google Project Athena Chrome OS

Με την παρουσίαση του Android L Developer Preview, η Google παρουσίασε και τη γλώσσα σχεδιασμού Material Design στην οποία θα βασίζει τις υπηρεσίες της. Με το Material Design όλα έχουν γίνει επίπεδα, με περισσότερα χρώματα και κουμπιά που μπορεί να καταλαβαίνει ο χρήστης. Σε αντίθεση με τα επίπεδα iOS και Windows Phone, στο Material Design υπάρχουν σκιές σε μερικά αντικείμενα.

Η Google αυτή τη στιγμή δουλεύει ώστε όλες οι υπηρεσίες της να προσαρμόζονται στο Material Design, και τα Chromebooks δεν θα μπορούσαν να μείνουν ίδια. Στο Google+, ο ευαγγελιστής François Beaufort για το Chromium αποκάλυψε το Project Athena, το οποίο ουσιαστικά είναι ο επανασχεδιασμός του Chrome OS. Όπως μπορούμε να δούμε από το screenshot που μοιράστηκε, το Chrome OS θα έχει το ίδιο μενού πολυδιεργασίας με το Android L, και αν παρατηρήσουμε θα δούμε σκιές γύρω από τις κάρτες-ανοιχτές καρτέλες. Στο κάτω μέρος υπάρχει το μενού για τις εφαρμογές και το πεδίο αναζήτησης στο Google.

Μέχρι στιγμής το Project Athena είναι σε πρώιμο στάδιο. Από αυτά που παρουσίασε η Google στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2014 για το Chrome OS (όπως εφαρμογές Android) και από αυτά που αποκάλυψε ο ευαγγελιστής, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η Google έχει στόχο να κάνει το Chrome OS ένα σύγχρονο λειτουργικό που μπορεί σιγά-σιγά να χτυπήσει τα Windows.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.