Αποκαλύφθηκε Λογισμικό Κατασκοπίας Των ΗΠΑ Στους HDD Δίσκους

Αποκαλύφθηκε Λογισμικό Κατασκοπίας Των ΗΠΑ Στους HDD Δίσκους

Ένα νέο spyware λογισμικό αποκαλύφθηκε ότι χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ για να κατασκοπεύουν τον κόσμο. Την ανακάλυψη έκανε και δημοσίευσε το ερευνητικό κέντρο Kaspersky Lab το οποίο τώρα τελευταία βγάζει στη φόρα διάφορα τέτοια θέματα, με το τελευταίο να είναι η κλοπή εκατομμυρίων ευρώ από τράπεζες ανά τον κόσμο χρησιμοποιώντας την πιο εξελιγμένη μέθοδο hacking επάνω σε αυτό το θέμα.

Όπως αναφέρουν τώρα οι ερευνητές της Kaspersky, η Αμερικάνικη κυβέρνηση (μέσω της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωστή και ως NSA) τοποθετούσε κώδικα κατασκοπίας στο υλισμικό των σκληρών δίσκων διαφόρων μεγάλων εταιριών (όπως Seagate, Toshiba, IBM, Micron, Samsung και Western Digital) με τον οποίο μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία όποτε ήθελε ή σε δίκτυα που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να εισβάλει. Ο κώδικας, λένε, ότι είναι δύσκολο να ανιχνευθεί και να αφαιρεθεί επειδή βρίσκεται στο firmware των δίσκων.

Η Kaspersky δεν αναφέρει ποιοι ακριβώς κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του κακόβουλου λογισμικού, αλλά κάνει αναφορές για την ομάδα “Equation” η οποία εργαζόταν για την υπηρεσία NSA. Η ομάδα αυτή λέγεται ακόμη ότι είχε πρόσβαση πρώτη στο λογισμικό των σκληρών δίσκων και σε unpatched exploits, σαν το worm Stuxnet το οποίο ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2010 και είχε σχεδιαστεί για να κάνει επιθέσεις σε κοινά programmable logic controllers (PLCs).

Οι περισσότερες παραβιάσεις αναφέρεται ότι πραγματοποιόντουσαν σε περιοχές που αποτελούν εχθρούς των ΗΠΑ, όπως η Κίνα, το Ιράν, το Πακιστάν και η Ρωσία. Το πρακτορείο Reuters επιβεβαιώνει τους παραπάνω ισχυρισμούς και τη συσχέτιση της NSA σε όλα αυτά.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.