Η HGST Παρουσίασε Τον Πρώτο 10TB Σκληρό Δίσκο

Η HGST Παρουσίασε Τον Πρώτο 10TB Σκληρό Δίσκο

Η HGST, θυγατρική της Western Digital, παρουσίασε στην εμπορική έκθεση Vault του Linux Foundation στη Βοστόνη τον πρώτο HDD δίσκο με χωρητικότητα 10TB. Πληροφοριακά, η έκθεση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Revere τις μέρες 11-12 Μαρτίου και αφορούσε προγραμματιστές Linux και λογισμικού ανοιχτού κώδικα.

Ο δίσκος ονομάζεται 10TB SMR HelioSeal HDD αλλά δεν προορίζεται για οικιακή χρήση (μιας και λίγοι χρειάζονται τόσα πολλά GB στο PC τους) – η εταιρία θα πουλάει τον δίσκο σε επιχειρήσεις. Το SMR στην ονομασία του HDD βγάνει από το ‘Shingled Magnetic Recording’ το οποίο είναι η τεχνολογία που καθιστά ικανή την αποθήκευση τόσων πολλών δεδομένων σε αυτό το μέγεθος. Η ονομασία HelioSeal υποδηλώνει ότι χρησιμοποιείται αέριο ήλιο για να σφραγιστεί και να γεμίσει, κάτι που βοηθάει στην μείωση της τριβής της κεφαλής και στη προσθήκη περισσότερων platters.

Η HGST θα βγάλει στην αγορά τον σκληρό δίσκο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, και για να μπορεί το Linux να τον διαβάσει προστέθηκε η βιβλιοθήκη libzbc. Drivers ακόμα δεν υπάρχουν, αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσουν. Η τιμή παραμένει άγνωστη, όμως οι αντιπρόσωποι της HGST διαβεβαιώνουν πως θα παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.