Η Intel Παρουσιάζει Τους Επεξεργαστές Intel Skylake

Η Intel Παρουσιάζει Τους Επεξεργαστές Intel Skylake

Η Intel παρουσίασε τους νέους επεξεργαστές Intel Core 6ης γενιάς (με κωδική ονομασία Skylake) που θα βελτιώσουν τις επιδόσεις των φορητών υπολογιστών. Η νέα σειρά της εταιρίας θα περιλαμβάνει πάρα πολλά μοντέλα, το καθένα σχεδιασμένο για χρήση σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα, όπως PC sticks (βλ. Asus VivoStick και Intel Compute Stick), όλα-σε-ένα υπολογιστές, υβριδικούς υπολογιστές και άλλα. Θα υπάρχουν επίσης και εκδόσεις για επαγγελματική χρήση.

Ένας υπολογιστής με λειτουργικό σύστημα Windows 10 και Intel Core 6ης γενιάς επεξεργαστή θα εκκινείται έως και 4 φορές γρηγορότερα, θα παρουσιάζει 30% μεγαλύτερη αυτονομία (σε laptop), 30% καλύτερη απόδοση γραφικών και 2 1/2 φορές καλύτερη απόδοση γενικά. Οι επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν με τα Windows 10 και για αυτό εκμεταλλεύονται διάφορα χαρακτηριστικά τους (όπως τη Cortana και το Windows Hello), υποστηρίζουν τα USB Type-C και Thunderbolt 3, και έχουν βελτιωθεί σε διάφορους τομείς για να προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις.

Οι Intel Skylake κατασκευάζονται με τη διαδικασία των 14nm και διαθέτουν Turbo Boost, Hyperthreading, Intel HD 515 GPU και 4 MB L3 cache. Για καλύτερες επιδόσεις, η Intel δίνει τη δυνατότητα στις κατασκευάστριες εταιρίες να επέμβουν στις ρυθμίσεις για τη επαγωγή θερμότητας.

Επιπλέον, η Intel παρουσίασε και την οικογένεια επεξεργαστών U-Series που θα τοποθετείται σε πολύ λεπτούς φορητούς υπολογιστές (ultrabooks), σαν το τελευταίο MacBook της Apple. Διαθέτουν ενσωματωμένα τουλάχιστον 64 ΜΒ eDRAM, Iris μονάδες γραφικών και δουλεύουν στα 15 με 28 Watt. Ακόμη, η Intel ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα m3, m5 και m7 της σειράς Intel Core M, ένα ξεκλείδωτο chip για κινητά/tablets και ένα νέο τετραπύρηνο Core i5 επεξεργαστή για 60% βελτιωμένη πολυδιεργασία.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.