Η Lenovo Εξαγόρασε Τον Τομέα Server x86 Της IBM

Η Lenovo Εξαγόρασε Τον Τομέα Server x86 Της IBM

To 2005 η Lenovo είχε προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική συμφωνία, αποκτώντας τον τομέα προσωπικών υπολογιστών της IBM, ο οποίος περιελάμβανε τη σειρά υπολογιστών ThinkPad, με το ποσό των 1.75 δισ. δολαρίων. Σήμερα, αυτές οι 2 εταιρίες κατέληξαν σε άλλη μια συμφωνία καθώς η Lenovo σκοπεύει να εξαγοράσει τον τομέα server x86 της IBM.

Σε αυτή την εξαγορά περιλαμβάνονται οι server και switches System x, BladeCenter και Flex System, τα ολοκληρωμένα συστήματα Flex που βασίζονται σε επεξεργαστές x86, οι Servers NeXtScale και iDataPlex με το σχετικό λογισμικό, καθώς και τα δίκτυα blade και οι δραστηριότητες συντήρησης. Η τιμή εξαγοράς ανέρχεται περίπου σε 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων περίπου δύο δισεκατομμύρια θα καταβληθούν σε μετρητά και το υπόλοιπο σε μετοχές της Lenovo. Στη συμφωνία δε περιλαμβάνονται τα mainframe System z, τα συστήματα Power, τα συστήματα αποθήκευσης, τα ολοκληρωμένα συστήματα Flex που βασίζονται σε επεξεργαστές Power και τις συσκευές PureApplication και PureData.

Σε δελτίο τύπου της η IBM δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να εξελίσσει το χαρτοφυλάκιο της σε λογισμικό Windows και Linux για την πλατφόρμα x86, ενώ η Lenovo αναμένεται να προσφέρει απασχόληση σε περίπου 7,500 εργαζομένους της IBM σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.