Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2015

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Microsoft Βάζει Τέλος Στον Internet Explorer

Internet Explorer logo

Ο μισητός από πολλούς browser Internet Explorer από τα Windows 11 και μετά δεν θα υπάρχει, μιας και η Microsoft βάζει επίσημα το τέλος του από τώρα. Αν και η εταιρία τον τελευταίο καιρό προσπαθούσε να βελτιώσει την εικόνα του browser, τελικά δεν κατάφερε να κάνει κάτι και για αυτό τώρα σταματάει την ανάπτυξή του. Τα Windows 10 θα είναι τα τελευταία που θα τον ενσωματώνουν, και αυτό αναγκαστικά για τις επιχειρήσεις.

Η Microsoft θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer με τον νέο browser που αυτή τη στιγμή ακούει στην ονομασία Project Spartan. Ο Project Spartan παρουσιάστηκε μαζί με τα Windows 10 και έχει εμφάνιση που θυμίζει Firefox και Chrome. Διαθέτει εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως δυνατότητα σημείωσης επάνω στις ιστοσελίδες, επεκτάσεις, reading mode για εμφάνιση αποκλειστικά του κειμένου της ιστοσελίδας, reading list για αποθήκευση περιεχομένου και συγχρονισμού του σε άλλες συσκευές, και τη ψηφιακή βοηθό Cortana για να κάνει ο χρήστης τα πράγματα γρηγορότερα και απλούστερα.

Ο Chris Capossela, ο επικεφαλής του τμήμα marketing της Microsoft, ξεκαθαρίζει τα πράγματα λέγοντας:

«Τώρα αναζητούμε ποιο νέο brand, ή όνομα, πρέπει να έχει ο νέος μας browser που θα ενσωματωθεί στα Windows 10. Θα συνεχίσουμε να έχουμε τον Internet Explorer, αλλά θα έχουμε και έναν νέο browser που ονομάζεται Project Spartan.»

Ο Capossela δήλωσε επίσης ότι αν χρησιμοποιήσουν το όνομα «Microsoft» στην επωνυμία του Project Spartan (πχ «Microsoft Browser») θα προσελκύσουν πολύ περισσότερο κοινό. Οπότε ο επερχόμενος φυλλομετρητής πιθανόν θα χρησιμοποιεί την επωνυμία της εταιρίας του και από τα Windows 11 θα αντικαταστήσει οριστικά τον Internet Explorer.

Μοιράσου το με τους φίλους σου: