Λογότυπο Tech Community

Tech Community

www.techcommunity.gr

Tech Community

Tech Community


Οι εφαρμογές μας

Σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας

Επικοινωνία/Contact

Οι διαρροές μας

Ανατροφοδότηση/Feedback

Όροι χρήσης


© 2009 - 2014

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος · Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Ένα έργο της ομάδας Eeriee, φτιαγμένο με WordPress και πολύ αγάπη.

Η Microsoft Δίνει Τον Πηγαίο Κώδικα Του MS-DOS Και Του Word Στο Κοινό

Η Microsoft ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το μουσείο Πληροφορικής Computer History Museum στο οποίο έδωσε τον πηγαίο κώδικα του MS-DOS και του Word. Το συγκεκριμένο μουσείο προσπαθεί να συλλέξει και να διατηρήσει τον κώδικα ορισμένων από των πιο διαδεδομένων και παλιών λογισμικών. Ένα από τα ‘εκθέματά’ του αποτελεί και ο πηγαίος κώδικας της πρώτης έκδοσης του Photoshop.

Η Microsoft με τη σειρά της έδωσε τους πηγαίους κώδικες για τις εκδόσεις MS-DOS 1.1 και 2.0 και την έκδοση 1.1a του Microsoft Word for Windows. Όπως γνωρίζουμε, το MS-DOS ήταν το κύριο λειτουργικό σύστημα για IBM PC compatible προσωπικούς υπολογιστές την δεκαετία του ’80. Αργότερα η Microsoft το πήρε και το μετέτρεψε σε Windows με γραφικό περιβάλλον. Το Word αρχικά κυκλοφόρησε το 1989 και από τότε ήταν από τα κορυφαία προγράμματα επεξεργασίας κειμένου. Τα δύο αυτά λογισμικά μπορούν να βρεθούν εδώ και εδώ για δωρεάν λήψη από όλους.

Πηγή

Μοιράσου το με τους φίλους σου: