Η Microsoft Αντεπιτίθεται Με Φθηνά Windows Laptops Και Tablets

Toshiba Encore 7: Το Πρώτο 7-Ιντσο Windows 8 Tablet Κοστίζει Μόλις €110

Toshiba Encore 7 Windows 8.1

Η Microsoft ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο Worldwide Partner Conference που διοργάνωσε στην Ουάσιγκτον την πρόθεσή της να τα βάλει με τη Google και τα φθηνά προϊόντα που παράγονται χάρη στο λογισμικό της. Η Google τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον εφιάλτη της Microsoft επειδή ‘κλέβει’ σημαντικό μερίδιο στην αγορά από τα Windows, ενώ το Android δεν μπορεί να το ξεπεράσει με τα Windows Phone.

Ο γενικός διευθυντής της Microsoft, Kevin Turner, αποκάλυψε στο συνέδριο ότι η HP ετοιμάζει ένα οικονομικό Windows laptop με τιμή $199. Το laptop το αποκάλεσε “Stream” και είπε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, την περίοδο των διακοπών. Ο εκτελεστικός της Microsoft μίλησε και για τα φθηνά Windows tablets της HP στις 7- και 8-ίντσες, των οποίων οι τιμές θα ξεκινούν από τα $99. Η κυκλοφορία τους θα πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο.

Ο Turner είπε:

“We are going to participate at the low-end. We’ve got a great value proposition against Chromebooks, we are not ceding the market to anyone.”

Windows vs Chromebook

Την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσει και η Toshiba φθηνά Windows PC. Το ένα από αυτά είναι ένα netbook 11.6 ιντσών με 32GB SSD δίσκο και το άλλο το Toshiba Encore 7, ένα ακόμη φθηνό 7-ιντσο tablet με τιμή €110. Κανένα από τα παραπάνω προϊόντα δεν έχει αποκαλυφθεί επίσημα από την εταιρία του -εκτός το Toshiba Encore 7- και έτσι δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες ή αν θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.