Η Microsoft Διορθώνει Πρόβλημα Στα Windows Μετά Από 19 Χρόνια

Η Microsoft Διορθώνει Πρόβλημα Στα Windows Μετά Από 19 Χρόνια

Windows

Η Microsoft διόρθωσε ένα σοβαρό πρόβλημα στα Windows που υπήρχε σε κάθε έκδοση του λειτουργικού από τα Windows 95 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι το κενό ασφαλείας υπάρχει στο δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα υπολογιστών εδώ και 19 χρόνια, και άμα οι ερευνητές ασφάλειας της IBM δεν το εντόπιζαν φέτος, ακόμα θα υπήρχε. Οι ερευνητές ειδοποίησαν τη Microsoft μέσα στον Μάιο και τώρα αυτή το διόρθωσε.

Το σπάνιο αυτό κενό στην ασφάλεια του υπολογιστή επέτρεπε στους hackers να τρέξουν έναν κώδικα απομακρυσμένα, αν απλά έλεγαν στον χρήστη να επισκεφτεί μια ιστοσελίδα με τον Internet Explorer. Η IBM αναφέρει ότι το bug αυτό υπήρχε από τον Internet Explorer 3.0, και κάθε έκδοση του IE μπορούσε μέχρι τώρα να επηρεαστεί.

Ενώ και η Microsoft προσφέρει την απαραίτητη ενημέρωση για τα Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, και τις παραλλαγές τους για servers, η εταιρία έχει σταματήσει να υποστηρίζει τα Windows XP και έτσι οι χρήστες μπορούν να επηρεαστούν από αυτό το bug. Δεν γνωρίζουμε αν το πρόβλημα έχει χρησιμοποιεί για κακόβουλη χρήση στον πραγματικό κόσμο, όμως έχει βαθμολογηθεί με 9.3 στα 10 στο Common Vulnerability Scoring System (CVSS), κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε την ενημέρωση μέσω του Windows Update αν δεν την έχετε κάνει ήδη.

Σχετικά νέα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σας ενδιαφέρει το μέλλον της τεχνολογίας;

Επισκεφτείτε το XBLOG.GR για να μείνετε ενημερωμένοι.